SDP CG: Agencija za elektronske medije razmatraće zabranu emitovanja programa TV Happy 1Foto: rtcg.me

Socijaldemokratska partija (SDP) Crne Gore pozdravila je inicijativu Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija koje je podržalo zahtev te partije i pozvalo Agenciju za elektronske medije (AEM) da što prije utvrdi činjenice i donese odluku po pitanju spornih sadržaja Televizije (TV) Happy.

Potpredsednik SDP-a Bojan Zeković saopštio je da su iz AEM-a najavili da će na jednoj od narednih sjednica prihvatiti da razmatraju neophodnost zabrane emitovanje programa Happy televiziji, javlja Radio-televizija Crne Gore, pozivajući se na agenciju Mina.

„Koja u kontinuitetu proizvodi i emituje huškačke sadržaje sa ciljem provociranja nemira u Crnoj Gori, a koja je u susret događajima na Cetinju imala emisiju pod naslovom ‘Da li će pasti krv u Crnoj Gori?’“, kazao je Zeković.

On je naveo da je moglo i bez ovoliko “guranja”, jer se radi o pozivanju na sukobe, ali da će biti prilike da AEM objasni šta im diktira prioritete u radu.

„Ne sumnjamo da će posebno voditi računa o balansu između potrebe našeg društva da se zaštiti od otvorenog govora mržnje i ‘prava’ Happy TV da taj govor upražnjava“, kaže se u saopštenju.

Zbog toga, kako je rekao Zeković, raduje najava AEM-a da će konačno naći vremena i spoznati potrebu da o tom pitanju donese odluku.

„Nije neprimećeno ostalo ni glasno ćutanje predsednika Skupštine koja imenuje i razrešava Savjet AEM i predsednika Vlade, a koji su uprkos javnim pozivima odbili da osude pokušaj stvaranje nemira, kako bi ‘pala krv u Crnoj Gori'“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari