SDS: Pravo na abortus je pitanje civilizacijskih vrednosti i osnovnih prava žene 1Ilustracija: Foto EPA-EFE/JUSTIN LANE

Socijaldemokratska stranka (SDS) ocenila je danas da je nedopustivo da u 21. veku u Srbiji tema abortusa uopšte bude tema javne debate i istakli da je to pitanje osnovnih prava žene.

„Smatramo da su mlake izjave (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića i drugih predstavnika vlasti dovoljan alarm da se tome najoštrije suprotstave sve organizacije i pojedinci koji se zalažu za elementarne vrednosti naše civilizacije i osnovna prava žena u Srbiji“, navela je u saopštenju članica Glavnog odbora SDS Aleksandra Božić.

Istakla je da uskraćivanje prava na abortus nije samo nedopustivo urušavanje osnovnih prava žene, već i rizikovanje života žena, budući da bi uskraćivanje prava na abortus za posledicu imalo nelegalno obavljanje ovog medicinskog zahvata u nekontrolisanim i nesanitarnim uslovima i od strane nestručnih ljudi.

„Svako ko danas u Srbiji uopšte debatuje na ovu temu bi morao da ima na umu i tu činjenicu. A pogotovo je potrebno da se predstavnici vlasti odgovorno odnose prema ovoj temi, koja mora ostati iznad svakog cilja skupljanja jeftinih političkih poena“, dodala je Božić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari