Na obali Vlasinskog jezera preksinoć je pred oko pet stotina gostiju premijerno predstavljena ekipa filma „Vrati se, Zone“, čije je snimanje zakazano za početak naredne godine, a premijera bi trebalo da bude u novembru 2015. godine.

Oko četrdeset glumaca je film sa novim avanturama Maneta, Zone, Manulaća i ostalih junaka „Zone Zamfirove“ najavilo kroz do sada neviđeni muzičko-scenski spektakl.

Zonu Zamfirovu glumiće Brankica Sebastijanović, dok će zavodljivog kujundžiju Maneta igrati Milan Vasić. Kao Manetova majka Jevda pojaviće se Ljiljana Dragutinović, a kao tetka Doka Jelisaveta Seka Sablić. Zoninog oca Hadži Zamfira tumači Nikola Ristanovski, a majku Tašanu Anita Mančić. Manulać je Miodrag Radonjić. Pojaviće se i novi likovi: predvode ih Milan Lane Gutović kao pop Boža i Tanja Bošković kao popadija Sida. Jordana igra Milorad Mandić Manda, Persu Vesna Trivalić, dok Kalinu igra gošća iz Hrvatske, Sementa Rajhard.

– Čast je biti deo ovog projekta. Reditelj Jug Radivojević je okupio sjajnu ekipu. Zahvalna sam mu što mi je poverio ulogu Zone. Trudiću se da mu svojim radom pokažem da je napravio dobar izbor. Uloga je izuzetno inspirativna. Napisana je fantastično i pruža mi mogućnost da prikažem sebe u jednoj novoj „boji“ – rekla je novinarima glumica Brankica Sebastijanović, koja ću tumačiti popularni lik Zone Zamfirove u nastavku filma.

Njen partner u filmu, Milan Vasić, nakon sinoćnjeg premijernog predstavljanja, takođe, nije krio oduševljenje novim projektom.

– Drago mi je da sam u ovom projektu. Scenario je odličan, uloga sjajno napisana, atmosfera na snimanju odlična. Ovo je moja nova prekretnica u karijeri – istakao je Vasić.

Romantičnu melodramu sa elementima komedije o dogodovštinama kroz koje su prošli Zone i Mane da bi sačuvali svoju ljubav i brak režiraće Jug Radivojević, a premijera se očekuje u novembru 2015. godine.

– „Vrati se, Zone“ je ljubavni film u kome ljubav pobeđuje, jer ljubav uvek pobeđuje i ljubav uvek treba da pobeđuje! „Vrati se, Zone“ je film za veliki povratak u bioskope i još veći povratak emocijama! „Vrati se, Zone“ je film za onaj bolji, lepši i srećniji deo svakog od nas koji, i pored svega, veruje da život ima srećan kraj – rekao je reditelj Jug Radivojević.

Kuriozitet je da će zahvaljujući Manetu i Zoni u Srbiji nastati novi grad – Zonegrad, verna replika srpskog grada s početka 20. veka, koji će posle snimanja nastaviti svoj život i postati pravi, novi grad sa svim sadržajima potrebnim za celodnevni i celogodišnji boravak njegovih stanovnika i posetilaca.

Promocija ovog filmskog projekta podržana je od više sponzora, a domaćin promocije bio je narodni poslanik i predsednik SO Surdulica Novica Tončev, koji je istakao da će ovaj projekat imati i ekonomsko-turistički aspekt po samu Vlasinu, te da je ovo prvi primer „javno privatnog partnerstva na jugu Srbije“.

Vizu za Sabor u Guči izborilo šest orkestara

Prema oceni žirija, najbolje muziciranje na kvalifikacionom takmičenju za ovogodišnji Sabor u Guči jeste ono u izvođenju orkestra Bojana Krstića iz Vladičinog Hana. Direktan plasman izborilo je još pet orkestara i to: Kristijana Azirovića iz Bojnika, Orkestar Bakija Bakića iz Vranja, Siniše Stankovića iz Zagužanja, Srđana Azirovića iz Bojnika te orkestar Saše Krstića iz Zagužanja.

Rezerve su orkestri Nenada Mladenovića iz Vranja, Elvisa Bajramovića iz Bojnika, Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, Božidara Nikolića Donje iz Grdelice te orkestar Ace Novkovića iz Zagužanja.

Za najboljeg trubača takmičenja proglašen je Siniša Stanković iz Zagužanja, dok je najbolji tenorista Naser Sejdić iz orkestra Srđana Azirovića iz Bojnika. Najbolje odsvirana izvorna pesma je „Oj, Borije“ u izvođenju orkestra Kristijana Azirovića iz Bojnika, a najbolje odsvirano kolo je „Fantazija“ u izvođenju orkestra Saše Krstića iz Zagužanja. Nagrada za najizvornije muziciranje pripala je orkestru Kristijana Azirovića iz Bojnika.

Prema oceni žirija publike, najbolji trubač je Vladica Novković iz Zagužanja, dok je najbolji orkestar Ace Novkovića takođe iz Zagužanja, sela u surduličkoj opštini.

Odluke je doneo žiri u sastavu: dr Danka Lajić Mihajlović, etnomuzikološkinja iz Beograda, Verica Slavković, muzička pedagoškinja, Srnica Radulović, muzičarka, i Ljubiša Ristić, dugogodišnji radnik Surduličkog kulturnog centra iz Surdulice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari