Nacionalni park Đerdap je u proteklih nekoliko godina konkurisao i uspešno realizovao projekte vezane za promociju nacionalnog parka, opremanje prostora za posetioce i turiste u Donjem Milanovcu (prošle godine je otpočela prva faza).

Učešće Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja bilo je 1,5 miliona dinara, za realizaciju vizitorskog centra na Pločama, najatraktivnijeg dela Đerdapske klisure, i ta prva faza je uspešno okončana. – U to smo se na licu mesta uverili, tako da je za 2012. godinu odobrena druga faza realizacije tog projekta, a to je sedam miliona dinara za opremanje pešačkih staza, vidikovca Ploče i opremanje inventarom vizitorskog centra na Pločama – rekao je po potpisivanju ugovora o korišćenju sredstava MERR namenjenih razvoju turizma državni sekretar Goran Petković.

Zahvaljujući realizaciji projekta „Još neotkriveni Nacionalni park Đerdap“, najveći nacionalni park u Srbiji, odnosno njegove prirodne vrednosti uz kontrolisanu posetu biće dostupnije domaćim i stranim turistima.

– Sve ono što je bilo pod velom tajne, sada će biti dostupno posetiocima koji će uz stručnu pratnju moći da upoznaju Nacionalni park Đerdap, njegove najlepše i najatraktivnije delove kao što je vidikovac Ploče – kaže direktor JP NP Đerdap, upravljač ovog zaštićenog područja, napominjući da će opremanje vizitorskog centra Ploče, kako se planira, biti završeno početkom septembra.

Boravak državnog sekretara Gorana Petkovića u NP Đerdap bio je prilika za radni sastanak sa predstavnicima lokalnih turističkih organizacija, obrazovnih institucija, izdavalaca privatnog smeštaja, udruženja građana sa kojima NP Đerdap sarađuje u okviru razvoja održivog turizma u ovom zaštićenom području.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari