Selaković i Gujon uručili pomoć za 35 srpskih domaćinstava u Bosanskom Petrovcu 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/DS

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon posetili su danas opštinu Bosanski Petrovac, gde su, u okviru Projekta ekonomskog osnaživanja povratničkih domaćinstava u Federaciji BiH, uručili pomoć za 35 srpskih domaćinstava koja se bave poljoprivredom.

Selaković i Gujon su uručili ugovore o donaciji 35 steonih junica, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je rekao da mu je „puno srce“ što danas vidi marljive, vredne i hrabre ljude koji se bave stočarstvom.

„Ovde sede i Srbi i Bošnjaci. Nije dobro samo kad je jednima dobro, nema tu dobra. Moramo svi zajedno da radimo mnogo više da nam svima bude bolje, a ako budemo radili svi zajedno, onda su šanse da nam bude bolje mnogo veće“, poručio je ministar.

Dodao je da će u naredna tri meseca još 27 porodica kao pomoć dobiti junice.

Gujon je rekao da je da je Uprava kojoj predvodi pokrenula projekte ekonomskog osnaživanja srpskih povratničkih porodica u Federaciji BiH u ukupnoj vrednosti 9.162.000 dinara.

„To smo raspodelili na tri projekta na teritoriji Bosanskog Petrovca, Grahova i Posavine. Radi se o pilot projektima, prvim ove vrste koje je Uprava sa lokalnim srpskim nevladinim organizacijama pokrenula ove godine. Podrška srpskim domaćinstvima koja se bave stočarstvom i poljoprivredom ima za cilj stvaranje samoodrživih porodičnih ekonomija“, naveo je Gujon.

Rekao je i da je cilj da bude formirana zadruga koja će okupiti srpske poljoprivrednike, oko 40 domaćinstava sa više od 140 članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari