Selaković u Moskvi posetio vajara koji pravi spomenik Stefanu Nemanji

Ostavite komentar


  1. Svi smo svedoci da je g-din Selakovic osvedoceni esteta. Njegov ceznjivi pogled uperen ka nasem predsedniku najbolji je dokaz koliko Selakovic prepoznaje istinsku lepotu. Verovatno ga je to i delegiralo da poseti velikog ruskog vajara i da mu smernice kako da spomenik bude epohalan. Licno, gledajuci poglede i slusajuci o stepenu zaljubljenosti Selakovica u vodju, ne bih se iznenadio da Stefan Nemanja bude prikazan kao lik sa punim ustima, debelim jezikom , pinokijevskim nosem i naocarama koje nezno podize srednjim prstom.

  2. Komunjarski mentalitet, sto veci spomenik to vece patriote. Kakvi prazilukovici vode Srbiju, treba i udruzenje psihijatara da se ukljuci u ove njihove aktivnosti. Nemanjicu prave spomenik u Rusiji (ko se i koliko ugradio) visok 23m, onda ce da ga transportuju jedno mesec dana do Beograda, zatim ce da ga svecano osvestaju ovi lokalni vampiri u mantijama uz pratnju politicara uvlakaca i voljeni vodja ce da odrzi zapaljiv govor na svecanom otvaranju, i najzad krezuba Srbija ce biti presrecna i ponosna sto su videli vodju i nece jesti sledecih mesec dana jer nemaju sta. Srbija je veoma „bogata“ drzava koja ne moze da prehrani veliki deo stanovnistva a dize spomenike licnostima iz daleke istorije o kojima zna samo iz legendi koje su prenosene usmenim predanjima, je u dubokim problemima.

    1. Što u Rusiju? Eno jednog takvog u Banjaluci, neka ga prenesu i instaliraju u Beograd na vodi, odmah pored buduće džamije.

    2. Пре ће бити да си ти у проблему због острашћености. потражи помоћ.

  3. Napravismo strancima tolike fabrike pa im jos dadosmo desetine hiljade evra po radnom mestu a na tim radnim mestima najniža plata u Evropi, čime se pametni vodja hvali e sad je došao red na kulturu i umetnost. Pa cemo da pravimo spomenike ala šesdesete godine proslog veka. Eh neko se „utali“ na putnu mrežu, neko na lokalnu infrastrukturu, neko će na kulturu, a narod je dobio i neke se nada još većim nametima a objekat na vrh kopaonika ostade.

  4. Izuzetan strucnjak za vajarstvo, kontrolise izradu spomenika, bice mozda i akademik.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.