Sergej Trifunović: #PodržavaŽivot

LIK DANA

Ostavite komentar


  1. Tekst savršeno opisuje nekoliko rak-rana našeg društva. Pre svega, tužnu činjenicu da su – izgleda? – potrebne drastične mere da bi se ljudi probudili i uradili jednostavnu stvar: da budu ljudi, pokažu empatiju, pomognu malo da bi neko nepoznat (a zaslužan) dobio mnogo. G-din Trifunović u nekoj emisiji, sa jasno vidljivim brojem za pomoć nemoćnima.

    Druga rak-rana je slepilo multimilionera naše zemlje prema svemu što se njih nimalo ne tiče. Samo dramatični, dotad neviđeni, potezi humanih pojedinaca čine da se bogataši prisete da pomognu ogromnom ostatku naroda čiji je život često borba za opstanak. Ili deci koja se bore da bi taj život uopšte imala.

    Treće, šta god da mislimo o g-dinu Trifunoviću (ja mislim sve najbolje, ali spadam u manjinu), tragična je spoznaja da se toliko sveta ‘primilo’ na blatantnu laž najžuće štampe o mahinacijama. Sledstveno, kao da se ovde jedva čeka da neko bude stavljen na stub srama, vezan i nemoćan, da bi i kuka i motika krenula da ga pljuje. Ne želim da budem u pravu u vezi sa ovim što ću napisati, ali da li to znači da se i u ljudskosti povodimo za gomilom, da nam samo ‘svi to rade, sramota me da ostanem po strani’ rezonovanje izvlači neki dinar iz džepa, kao i vređanje osobe koju nimalo ne poznajemo?

  2. Puna podrška Sergeju,nadam se da će „novine“i „novinare“tužiti,a sigurna sam dobijeni novac dati za lečenje dece,kad to već ne rade oni koji bi trebali,država.

  3. Humanost podržavam, pitam se samo kako fondacija odlučuje koje će dete poslati na lečenje i da li fondacija bolje zna od lekara da li je baš to lečenje put u lepšu budućnost, ka ozdravljenju naše najdraže dece. Mnogo odgovora treba dati…..

    1. Fondacija Todore, ima lekarsku komisiju od tri člana koja se bavi hitnoćom i prioritetima.

    2. Pa u tome i jeste problem kad ne postoji drzava novac odlucuje koje ce dete otici.Na lecenke ce da ode dete za koje sergej skupi novac ostali sigurno nece otici o trosku drzave.Drzava ima preca posla kao sto su fontane,jarboli,novogodisnja rasveta,purpurni zidovi i naravno bratijini dzepovi.Tako je to kad zivimo u banana republici

    3. Da su se nasi lekari pitali moje dete danas ne bi bilo zivo, ili bi bar vegetirala kao biljka. Zahvaljujuci fondaciji „Podrzi zivot“ i svim dobrim ljudima koji su pomogli, moje dete zivi normalan i kvalitetan zivot. Hvala Vam svima koji ste pomogli!! Podrzite zivot!

      1. @Marija R

        Divno je to pročitati, Marija. Tačno znam kako Vam je bilo. Izgleda da je uvek neophodna akcija civilnog društva i NVO da se problemi rešavaju. Želim sve najbolje i Vama i Vašoj devojčici.

    4. Todore, covece, kako ti nije palo na pamet da o tome odlucuju lekari?! Ili si samo zlonamerni bot?!

  4. Ако је Трифуновић радио то тако дуго и поштено нека ради! Само и држава ради доста на томе! Нажалост, због многих неповољних фактора све је више болесне деце није лако све њих на време помоћи!

  5. Pošaljem sms svaki put jer zelim da Sergej istraje u ovom plemenitom potezu. Drži se, zle jezike kad tad stigne karma.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.