Serhio Aguero: Prerani odlazak fudbalskog maestra 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Kada je letos na nagovor kuma Lionela Mesija odbio Juventus i za manje novca prešao u Barselonu, Serhio Kun Aguero zamišljao je kako će zajedničkim snagama uspraviti posrnulog velikana na noge, u inat svim dušmanima, ali pola godine kasnije, u kučinama brojnih grešaka prošle uprave upletena ekipa sa „Kamp Noua“ i dalje traži izlaz iz tunela.

Bez dvojice Argentinaca. Mesi je (ne)očekivano pojačao Pari Sen Žermen, a Aguero će medijima danas saopštiti odluku o odlasku u prevremenu penziju.

I, ako ne zadrži diskreciono pravo da ne priča javno o svojoj bolesti, otkriti konačnu dijagnozu srčanih problema.

Kada se na utakmici protiv Alavesa krajem oktobra uhvatio za grudi i zbog bolova izveden iz igre, ceo svet je želeo da veruje da se radi „samo“ o tahikardiji i da će se čuveni napadač posle najavljenog tromesečnog zdravstvenog monitoringa vratiti u kopačke, da privede kraju fantastičnu profesionalnu odiseju.

Međutim, njegovo stanje i naknadne analize svrstali su ga među sve brojnije žrtve kardioloških komplikacija, fatalnih za njihove karijere, ponekad i živote.

Možda je i on mogao, kao umrli pa reanimirani Kristijan Eriksen da trčkara i nada se novom profesionalnom angažmanu nakon razlaza sa Interom, ali 33-godišnji „gaučos“ izabrao je da posluša lekare i siđe sa velike pozornice.

Ostavljajući zvezdani trag.

Kao: najmlađi debitant u argentinskoj Primeri (sa 15 leta i 35 dana), osvajač Lige Evrope i kontinentalnog Super kupa sa madridskim Atletikom, pet državnih titula i još 10 različitih nacionalnih trofeja sa Mančester sitijem, jednog Kopa Amerike, jedne zlatne olimpijske medalje i dva Svetska prvenstva za igrače do 20 godina sa Argentinom, čiji je dres oblačio 101 put.

Navijači Barselone doveka će se pitati kako bi njihov tim izgledao sa zetom pokojnog fudbalskog genija Maradone u špicu, a pristalice Sitija mu se doveka klanjati.

Svaki put kada prođu ispred najavljene statue „sitnog, ali dinamitnog“ Južnoamerikanca, podno stadiona „građana“, jer je tokom jedne decenije u plavom delu Mančestera sakupio 275 utakmica i 184 pogodaka, odnosno brojna individualna priznanja u Engleskoj.

Ne traćeći raskošni talenat, otkriven u mlađim kategorijama Los Alegrea i Los Primosa, a izbrušen u Independijenteu, odakle je 2006. godine lansiran u evropsku fudbalsku orbitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari