Simo Spasić saslušan u policiji zbog uvredljivih poruka Ivanu Ivanoviću 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda /N1

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije, saslušan je danas u policiji zbog pretnji koje je nedavno SMS porukama uputio voditelju Ivanu Ivanoviću. Spasić je potom pušten, ali mu je zaplenjen mobilni telefon.

Kako saznajemo, Spasić je tvrdio da je uvredljivu poruku, koju je Ivanović objavio na svom Tviter nalogu, poslao pošto je od voditelja „dobio vulgarnu poruku“.

Spasić je za Danas rekao da se „jedino kaje što je u jednoj od svojih poruka, koja se odnosi na ženske članove Ivanovićeve porodice, uputio psovku“. Ona se, kako je rekao, nije odnosila na Ivanovićevu decu.

Sa druge strane, Ivan Ivanović kaže za Danas da je u ponedeljak predao tužilaštvu skrinšotove svih poruka koje je primio od Sime Spasića, kao i onih koje je on njemu poslao, na kojima se vidi vreme kada se to dešavalo.

– Oni su to predali policiji i ja nemam razloga da dalje ulazim u to. Policija i tužilaštvo će uraditi svoj deo posla. Ne bih bio iznenađen da mene uhapse na kraju, ali se nadam da se to neće desiti. U tim porukama su otvorene pretnje. Ja na uvrede ne reagujem, reagovao sam samo na pretnje, i to ne pretnjom, nego uvredom. Spasić je u utorak nastavio da šalje poruke u kojima pominje silovanje, a danas je mom kolegi sa Njuzmaks Adrije rekao da nije hteo da mi siluje ćerke, već ženu, sestru i svastiku – kazao je Ivanović i poručio da će svim raspoloživim sredstvima braniti članove svoje porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari