Simonović (Nova.rs): Najlažljivija vlast nas ne može ućutkati 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Glavni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović izjavio je danas da je novinarka tog portala Ana Lalić „vrhunski profesionalac, hrabra novinarka koja neće nikad ustuknuti pred silom bilo da dolazi od vlasti, mafije, policije, tužilaštva, što je sad u Srbiji, nažalost, sve izmešano“, objavljeno je na portalu Nova.rs.

Ana Lalić je vrhunski profesionalac, hrabra novinarka koja neće nikad ustuknuti pred silom bilo da dolazi od vlasti, mafije, policije, tužilaštva, što je sad u Srbiji, nažalost, sve izmešano. Najlažljivija vlast ‘u novijoj srpskoj istoriji’ se, okuražena vanrednim stanjem, drznula da hapsi čestite novinare pod optužbom da lažima šire paniku“, kazao je Simonović.

Novinarki je određeno sinoć u Novom Sadu zadržavanje od 48 sati zbog teksta o stanju u Kliničkom centru Vojvodine tokom epidemije koronavirusa.

Simonović je rekao da „nema tih zaključaka, uredbi i vanrednih stanja koja mogu ograničiti novinarke i novinare kao što je Ana Lalić da ne rade svoj posao“.

„Ne mogu ućutkati ni ostalih 80 novinara i urednika portala Nova.rs, osim da ih sve odvedu u pritvor“, rekao je Simonović, a objavljeno je na sajtu Nova.rs uz fotografiju uhapšene novinarke koja nosi parolu „Stop fašizmu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari