Sindikat EPS: Mihajlovićeva teži da uruši pa rasproda energetski sistem Srbije 1foto: FoNet/EPS

Sindikat radnika EPS-a oglasio se sa porukom da zaposleni neće dozvoliti da ih ministarka Zorana Mihajlović više vređa i ponižava, ne preuzimajući sopstvenu odgovornost za probleme koji su se javili u ovom preduzeću.

– Svedoci smo učestalih i bezprizornih napada na JP EPS od strane, pre svega onih koji bi trebali osećati ličnu odgovornost za probleme koji su se pojavili u funkcionisanju proizvodnje u termo i rudarskom sektoru u decembru 2021. godine, navodi Sindikat.

– Razumljiv je pritisak javnosti, kritike od strane onih koji traže i očekuju pouzdano snabdevanje električnom energijom, ali je neshvatljivo da je kolovođa u tim napadima, kritici i optuživanju ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, koja izgleda misli da je izuzeta od odgovornosti kada su u pitanju problemi nastali u proizvodnji, pre svega zbog nedovoljnog kvaliteta uglja koji se isporučivao termoelektranama, ukazuje Sindikat radnika EPS-a, dodajući da njeni napadi na ovo preduzeće nisu u kontekstu popravljanja situacije radi stabilnosti energetskog sistema već u pravcu ispunjenja njenih ciljeva, datih obećanja i preuzetih obaveza stranih lobija da JP EPS postane energetski zavisnik.

Oni navode da je razlog pojave nedovoljno kvalitetnog uglja osmišljeno ponašanje i delovanje ministarke Mihajlović, kao i da su zabrinuti za sudbinu zaposlenih u EPS-u.

– Zabrinuti za sudbinu zaposlenih u JP EPS i egzistencije njihovih porodica, SIndikat EPS će u svom daljem delovanju jasno i snažno dati do znanja koji su ciljevi i putevi razvoja u izgradnji energetskog sistema Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari