Sindikat: Građanima Kragujevca obezbediti pristojan i odgovarajući ulaz u Policijsku upravu 1Kragujevac Foto: Milan Nikić

Savez samostalnih sindikata grada Kragujevca (SSSK) zatražio je danas od ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da pomogne da se vrati dostojanstvo građanima Kragujevca koji dolaze po lična dokumenta ili registruju vozila u tom gradu.

U otvorenom pismu Vulinu, sindikat je ukazao na to da su građani Kragujevca primorani da u prostor MUP-a u tom gradu dolaze kroz improvizovani, neodgovarajući ulaz, iza zgrade, da bi dobili lična dokumenta, pasoš ili za registrovanje vozila.

Kako se navodi, građani „i leti i zimi, po kiši i snegu“, čekaju u redu, a potom kroz uzana vrata i uzanim stepenicama, sudarajući se, ulaze u prostor gde moraju da dođu ako žele da dobiju lična dokumenta.

„U tom redu nikada nećete videti nekoga od nosioca vlasti, političara, policajca, takozvanih uglednih građana. On je rezervisan za nas ‘obične ljude’. To je red i ulaz gde se gubi dostojanstvo“, poručili su iz sindikata.

Oni su podsetili ministra na njegove reči „Poštujte radnog čoveka, zbog njega postojite, on vas plaća…“.

„Dodirnuli ste naša uverenja. Zato hoćemo da od Vas tražimo pomoć. Da nam pomognete, nije potreban nikakav novac. Potrebna je samo ljudskost“, navedeno je u otvorenom pismu.

U sindikatu su ukazali da je ministarstvo pre nekoliko godina donelo odluku da ulaz u prostor kragujevačkog MUP-a, kroz koji su građani decenijama ulazili, proglasi službenim ulazom i građane usmeri na „ponižavajući, prosečeni ulaz iza zgrade“.

Oni su pozvali Vulina da naredi da građani, radni ljudi, ponovo mogu da ulaze u prostor MUP-a u Kragujevcu, kroz ulaz na koji su ulazili više decenija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari