Sindikat penzionisanih vojnih lica u pismu Vučiću ukazuje na teškoće zbog potpune zabrane kretanja

Ostavite komentar


  1. Mere su stroge, i to svima ( gradjani, firme, itd….) ali je izolacija jedina prevencija u ovoj borbi. Ako sindikat ima druga resenja koja garantuju sprecavanje sirenja virusa, onda je trebalo predloziti struci.

  2. Pa meni nije jasno da penzioneri toliko vremena provedu pored TV-a
    a listaju i dnevnu štampu i opet ne vide da je u Italiji a dobrim delom u Španiji baš njihova generacija malte ne nestala.

    Predsednik i Vlada Srbije hoće da im zaštite živote i prežive a oni se bune što im brani kretanje.
    Jedino logičko objašnjenje je da možda taj koji je ovo izjavio ima politički zadatak da kritikuje predsednika.
    Mogao je i drugačije da preformuliše kritike i kaže šta je Vas briga za naše zdravlje, pusti nas penzionere da umremo pa neka izađe posle u klub penzionera da igra šah sa penzionerima pa će da vidi kako će se provesti od svoje generacije za koju se svi brinemo.

  3. Realno penzionerima i jeste najteže, ali samo još malo strpljenja, jer se nazire kraj epidemije.

    1. Prema starijima se vrši psihofizičko nasilje. Kućni ljubimci imaju veća prava od naših najmilijih. Pravo na kupovinu je užasno ponižavajuće, jer je u neprimeren vreme. Neće naši najmiliji umreti od korone, već od psihofizičkog oživljavanja vlasti nad njima. Evo predloga : svaki dan po sat vremena šetnja za naše voljene i to u toku dana, da vide kuda idu i ne plaše se da če ih neko napasti. Za vreme policijsko časa 2 h šetnje. Takođe, u toku dana – pre ili posle podne. Podsećam da kučići imaju 2 h šetnje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.