Sindikat pravosuđa Srbije uputio podršku Novici Antiću 1Foto: FoNet/Arhiva

Sindikat pravosuđa Srbije uputio je podršku Novici Antiću, predsedniku Vojnog sindikata Srbije, kome je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog navodne pronevere. Sindikat takođe zahteva od nadležnih organa da obavesti javnost o razlozima policijskog zadržavanja Antića.

Kako piše u saopštenju, vlast može da hapsi predsednike sindikata ali ne može da prikrije da se u Srbiji krše radnička prava i sindikalne slobode garantovane zakonom i Ustavom Srbije.

– Zahtevamo od nadležnih organa da obavesti javnost o razlozima policijskog zadržavanja predsednika Vojnog sindikata, a predsedniku Novici Antiću poručujemo da prestane sa štrajkom glađu i da im ne čini uslugu. Borba je tek počela – navodi se u saopštenju.

Podsetimo, predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić juče je odveden na informativni razgovor u PU Kragujevac, pre toga izvršen mu je pretres kuće.

Njegov advokat Siniša Lunić rekao je za Danas da je izvesno da će Novica Antić biti zadržan najmanje 48 sati, zbog navodne pronevere, nakon čega je on stupio u štrajk glađu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari