Sindikat RGZ odbacio sumnju Boška Obradovića da se baza podataka katastra nalazi u Hrvatskoj 1Foto: rgz.gov.rs

Sindikat zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) Srbije – Geosindikat, odbacio je danas sumnju lidera Dveri Boška Obradovića da se serveri i podaci katastra te institucije nalaze u Hrvatskoj.

„Pokazali ste da ste povodljiv čovek, željan populizma koji je u stanju da poveruje i podrži najveću izgovorenu glupost da se serveri i podaci katastra i gradjana Srbije nalaze u Hrvatskoj i još ponosno javno tražite odgovor na to pitanje“, navodi se u pismu jedinog reprezentativnog sindikata RGZ, koji je javno upućen Obradoviću.

Dodaje se da taj sindikat „za uspomenu (Obradoviću) šalje fotografiju jednog dela server sale RGZ-a iz centra Beograda“.

Lider Dveri pre nekoliko dana je zatražio da se u Skupštini Srbije formira Anketni odbor koji treba da ispita odakle je došao hakerski napad na RGZ i upitao predstavnike vlasti da li je tačno da se baza podataka te institucije čuva u Hrvatskoj, ali do danas nije dobio odgovor. Obradović je upitao i da li je supenzija troje radnika RGZ-a odmazda zbog njihovih kritičkih stavova o rukovodstvu, iznetih u javnost.

Geosindikat je naveo da je Obradović „nastupom uvredio 3.000 zaposlenih u RGZ koji su rekordno brzo uspeli da, posle računarske sabotaže, stabilizuju najkompleksniji digitalni sistem državne uprave“.

„Za samo šest dana nakon hakerskog napada u Srbiji za potrebe gradjana i države svi državni organi i javni beležnici su mogli da koriste usluge RGZ-a dok je za samo tri nedelje kompletan sistem bio u funkciji za sve korisnike“, navedeno je u pismu.

Dodaje se da je RGZ „tim poduhvatom pokazao da je sposoban da požrtvovano, ponosno i stručno odbrani geodetsku infrastrukturu Srbije“.

Geosindikat je naveo da je „Obradović očigledno lakoverno naseo na kampanju lažnih sindikalnih lidera koji za cilj imaju isto ono što je imao i napadač na sistem RGZ-a, onesposobiti IT infrastrukturu RGZ“.

Za to vreme, sindikalni lideri su, kako je navedeno u odgovoru tog sindikata, „trebali da lažnom kampanjom protiv rukovodstva RGZ-a sistemski uruše organizacionu strukturu, čime bi se konačno stvorili uslovi za revitalizaciju starog prevazidjenog koruptivnog sistema, zemljišne knjige“.

„Kad već hoćete da glumite zaštitnika i dušebrižnika za lažne sindikalne lidere morate da budete informisani o činjenicama da su sa pozicije sindikalnih lidera obezbedili sebi da rade u digitalnoj instituciji, a da po sopstvenom priznanju nemaju IT znanje, ne dolaze na posao, a neki primaju platu od preko 140.000 dinara“, naveo je Geosindikat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari