Sindikat Sloga: Današnji opravdani protest nezadovoljnih vozača i radnika JP "GSP Beograd" posledica nebrige i javašluka 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Današnji opravdani protest nezadovoljnih vozača i radnika JP GSP Beograd posledica su nebrige i javašluka u tom javnom preduzeću, saopštili su danas iz Sindikata Sloga.

Oni su ukazali da je to preduzeće na izdisaju „što zbog dugova, što zbog nestručnosti rukovodstva koje skupo plaćaju zaposleni niskim platama i teškim uslovima rada, a građani lošim uslugama gradskog prevoza“.

Oni su naglasili da taj sindikat godinama unazad upozorava na to.

„Ali umesto rešavanja problema sindikalni predstavnici “Sloge” se šikaniraju, zastrašuju i premeštaju iz pogona i pogon pod uzgovorom “potrebe preduzeća““, naveli su oni.

Zato sada, kako su naglasili, imamo potpuno opravdane proteste samoorganizovanih radnika.

Oni su istakli i da podržavaju njihove zahteve jer se tiču njihove životne egistencije.

„Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su krajem prošlog meseca uputili dopis novom gradonačelniku Beograda Aleksandru Šašiću za zahtevom za sastanak, na kome bi izneli međusobne zamerke i predloge za poboljšanja, posebno nerazumevanja sindikalnih i radničkih problema i uloge sindikata u demokratskom društvu kroz politički pluralizam. Umesto dijaloga i javnog obećanja „da će biti gradonačelnik svih Beograđana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost “- novi gradonačelnik se pridružio “političkom autizmu svojih predhodnika i guranju problema pod tepih”, onih problema koji se tiču opšteg nezadovoljstva zaposlenih u GSP Beograd i koji će zasigurno kulminirati u narednom periodu“, dodali su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari