Sindikat Sloga: Rukovodstvo GSP-a sprečava protest nezadovoljnih radnika 1Foto: Beta/Milan Timotić

Udruženi sindikati Srbije Sloga saopštili su da rukovodstvo GSP Beograd i direktori saobraćajnih pogona sprečavaju da njihovi nezadovoljni radnici održe današnji protest ispred zgrade Predsedništva Srbije, zakazan za 10 časova, tako što su radnicima obezbeđenja naložili da ne izdaju propusnice za izlazak iz pogona.

U saopštenju se navodi da je jutros u saobraćajnom pogonu Karaburma, u restoranu, direktor pogona Petar Živković ispred 50 nezadovoljnih radnika rekao da je lično naložio da neće dozvoliti izlazak van pogona čak i onima koji se razbole, što je direktno kršenje zakona.

Predsednik sindikata Sloga GSP Miša Božić rekao je da podržava nezadovoljne radnike, jer je i sam žrtva nezakonitog premeštanja iz saobraćajnog pogona Karaburba u pogon Zemun, isključivo zbog svog sindikalnog angažmana i što je zahtevao i tražio veće plate i bolje uslove rada za radnike GSP.

Božić je istakao da će danas uprkos pretnjama biti na protestu, koji je spontano organizovan i pozvao sve da se priključe sindikalnoj borbi i uđu u sindikat Slogu, kako bi u skladu sa zakonom organizovali veći protest ili štrajk.

Sloga je podsetila da su grupe nezadovoljnih radnika GSP u proglasu koji je poslednjih dana lepljen po saobraćajnim pogonima izrazili nezadovoljstvo trenutnim platama i nepoštovanjem radnog vremena, a zbog inflacije i sve slabije kupovne moći oni traže i izmenu koeficijenta u kolektivnom ugovoru za vozače, radnike na održavanju i otpravnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari