Sindikat Sloga: Potvrdili smo reprezentativnost u preduzeću Krušik 1Foto: Fabrika Krušik

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ u valjevskom preduzeću „Krušik“ saopštio je danas da je potvrdio reprezentativnost, nakon što je početkom marta ove godine poslovodstvo holding korporacije, a na njegov zahtev pokrenulo incijativu za prispitivanje.

„Poverenje našem sindikatu dalo je više od 500 radnika, što je 19,7 odsto od ukupnog broja zaposlenih, a poslodavcu je ostalo samo da potvrdi da je ‘Sloga’ u toj kompaniji koju tresu afere i dalje reprezentativan sindikat, kako je to definisano Zakonom o radu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se pokretanje pitanja preispitivanja reprezentativnosti moralo uraditi kako se „ne bi vršio pritisak na sindikat i članstvo, zato što je više puta u javnosti objektivno i oštro kritikovalo loše poslovanje menadžmenta i nedostatak pravde za uzbunjivača Aleksandra Obradovića koji još nije vraćen na posao“.

Obradović je uhapšen 18. septembra 2019. godine na svom radnom mestu u fabrici Krušik u Valjevu pod optužbom da je odao poslovnu tajnu, jer je novinarima dostavio dokumentaciju koja ukazuje na zloupotrebe u poslovima sa izvozom oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari