Sindikat zaposlenih policije: Krivična prijava ukoliko bude pritisaka da se učenici vakcinišu 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Rukovodstvo sindikata je uputilo dopise direktorima osnovnih i srednjih škola, kojima je predočilo da ukoliko bude pritisaka na zaposlene i učenike da moraju da se vakcinišu, rade PCR test i nose masku da će sindikat protiv svakog direktora i odgovornog lica zbog prisile podneti krivične prijave, saopštio je Sindikat zaposlenih policije povodom polaska dece u školu.

„Shodno Ustavu RS i zakonima Sindikat Zaposlenih Policije poziva prvo sve roditelje da stanu iza svoje dece, ukoliko bude uslovljavanja dece da primaju vakcinu, rade PCR test ili nose maske kako bi deca pratila nastavu, slobodno mogu da odbiju svaku prisilu i zahtevaju da njihova deca bez primanja vakcina, rada PCR testa i nošenja maski prisustvuju nastavi“, navodi Sindikat zaposlenih policije u saopštenju.

Kako ističu, svako prisiljavanje od strane direktora škola, odgovornih lica u školama može se prijaviti Sindikatu Zaposlenih Policije na mejl adresu sindikatzaposlenihpolicije@gmail.com ili na broj telefona 069/1402999, kako bi sindikat podneo krivične prijave.

To, prema njihovim rečima, važi i za sve zaposlene u prosveti ukoliko budu imali pritisaka od strane direktora, dekana i odgovornih lica.

„Navodimo da shodno članovima 21.24.25 i 46. Ustava Republike Srbije, ne postoji nikakva obaveza da se primaju vakcine, rade PCR testovi, nose maske , svako kršenje Ustava RS, povlači krivičnu odgovornost za učinjena dela po članu 128 ( Povreda ravnopravnosti ), 135 ( Prinuda ), 359 ( Zloupotreba službenog položaja ), 371 ( Zločin protiv čovečnosti ), 387 ( Rasna i druga diskriminacija ) Krivičnog zakonika“, dodaju oni.

Zaključuju da „iz svega napred navedenog doneli odluku da svi zaposleni i građani mogu biti članovi sindikata“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari