Sindikati obrazovanja: Početna plata nastavnika da bude na nivou proseka Republike

Ostavite komentar


  1. Срамота од државе да професор има мању почетну плату од просечне плате у Србији. Ти просветни радници морају да имају просечну плату као и судије.

  2. Država propagira stručnjake sa kupljenim diolomama, njih ne zanimaju pošteni prosvetni radnici koji su završili državne fakultete. Dole tiranin

  3. Hoce li neko vec spomenuti i pomocno osoblje koje radi u prosveti.mi radimo i ispod minimalca a pritom smo clanovi tog istog sindikata.

  4. Od svih zahteva prosvetara iz maja meseca nista nije uradjeno, cak je i doradjeno. Umesto da se uvedu disciplinski postupci za nedolicno ponasanje ucenika, mislim na to da se da mogucnost skoli da ucenika izbaci iz skole, novo je to da direktori treba da vode disciplinski ako nastavnik ne zeli da ispuni njegovu naredbu. Recimo, nalozi nastavniku da bude staresina, i nastavnik to mora prihvatiti. Nema necu ili ne mogu. Dakle, sindikalci, sta ste uradili za opstanak nastavnika?! NISTA.
    Cisti se od vrha na dole. Ako razumete.

  5. Zato vas ne postuju..jer samo se o plati govori..samo je to resenje lose prosvete..plate i da vam daju status sluzbenog lica..da vam niko ne moze nista,da radite sta hocete i da vamnapune dzepove..lose gradivo,deca,uslovi,skupe knjige,lose knjige..ministri bez skole,direktori iz SNS-a..sve to je ok ako je plata dobra,zar ne?!pedagoski,nema sta

  6. Fakultetski obrazovani prosvetni radnici moraju imati platu veću od proseka. Oni su proizvodna delatnost, izmedju ostalog jer proizvode lekare, inženjere, naučnika, sportiste, umetnike, … A to je najodgovorniji i najkvalitetniji posao.

  7. Vidim da po prosvetnim radnicima sistem školstva moze da ostane takav kakav Al samo da oni imaju status službenog lica i plate u rangu sudija i doktora. To što gradivo nema veze sa mozgom i sto deca ne znaju da čitaju a dodju do srednje škole to nema veze verovatno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.