Siniša Mali se žalio Upravnom sudu

Posle odluke Univerziteta u Beogradu da je doktorska disertacija ministra finansija plagijat

Ostavite komentar


  1. E baš me zanima koliko će u ovom slučaju biti efikasna ova institucija “pravosudnog“ sistema? Moja tužba istom sudu, zbog toga što su mi lopovi iz penzijskog ukrali 4 godine staža prilikom obračuna penzije, stoji nedirnuta od avgusta meseca. Uspešno se prave mrtvi, ima AV i prateća menažerija pametnije rešenje gde da uloži ukradene pare, kao što smo videli – u najskuplje puteve u novijoj svetskoj istoriji…

  2. Mogao je malo da saceka pa da zajedno sa kolegom ministrom iz Beograda zajednicki pokrene postupak

  3. A mega trend i Mica vec zaboravljeno.A kragujevac oslobodjena vecina jer zverke su u pitanju posle bi pukao lanac za Beograd,Novi. Sad a diplome sa Kosova 95posto kupljene pisite svaki dan mozda neki posteni hrabri tuzioc sto ima porodicu i ne plasi se od boga da ga kazni jer pravilno radi i procita clanak pa kaze dosta.

      1. Koliko covek nema ni stida ni srama. Bolje da se izvinio i da je probao samostalno da napise novi doktorat i da tako pokaze da zasluzuje da nosi tu titulu ali ne, njemu je, takvom kakav je, bilo najlakse i najlogicnije da proba sa korumpiranim sudstvom da mu vrati ono sto mu ne pripada. Ne znam samo sta misle on i njegovi savetnici, jer ovakvu odluku sigurno nije doneo sam, da postignu sa ovim? Sta ako korumpirano i od vlasti zavisno sudstvo presudi u njegovu korist iako je odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu bila jednoglasna da je u pitanju plagijat? Sta se zeli postici ovim, da se srusi BU zbog Sinise Malog plagijatora? Ako cuveni Upravni sud cuvenog srpskog sudstva presudi u korist ovog hohstaplera svi profesori koji drze do sebe, svoje profesije, BU, casti i integiteta trebalo bi da podnesu ostavke, pa da vidimo ko ce da predaje i koliko ce BU jos postojati nakon toga i kakav ce mu biti ugled u svetu. Profesore BU bi verovatno zamenile najumnije glave SNS-a Mali, Stefanovic, Djordjevic, Martinovic, Orlic, Atlagic… Da vidimo da li ce i tako nesto da prodje bez odgovora ovog naroda.

  4. Moje 3 tuzbe su pred Upravnim sudom na nezakonite odluke Grada, skoro godinu dana i jos bez odluke. Da vidim ko ce stici pre, drug ministar ili ja stara 76 godina gradjanka i da li cu docekati da odluke dobijem ni po babu ni po stricevima kako je do sada bivalo u sudovima Srbije od 1993.god.!!??

    1. Drug ministar ce stici pre. I to bas pred izbore 😉 a ruku na srce i opravdano. Jednog clana etickog odbora treba pod hitno uhapsiti. Pa zato..da znate.

  5. Vrlo dobro se zna šta se i kako postupa kada su citati u pitanju.Naravno da je zabranjeno i nedopustivo nečije tekstove koristiti, a ne navesti čiji su,što će reći pripisivati ih sebi.Utvrđeno je da je nekih 7% ukupnog teksta apsolutno isto preneseno od nekih pisaca…a bez navoda imena toh pisaca.Nema ako je zaista tako,ničega spornog pa nikakva žalba nema smisla.Čovek treba da učuti i prihvati stvarnost,to je sve.

  6. Не постоји луђа држава. У Немачкој је министар, пре неколико година, такође, оптужен, за плагијат. И поднео је оставку. Не би ме изненадило да „суд“ смени цео ректорат. А министар је у праву.

  7. Još da potvrdi i srpski sud, ono što svi znamo i da se završi više sa ministrom…

    1. Po tome koliko si pismen jasno je čiji si simpatizer ili član. Na sreću svi mi koji ne pripadamo nikome zaista smo slobodni ljudi.

  8. Beda! To je „ministar“ Mali. To je SNS. To je AV. To je nesreća koja je zadesila Srbiju. Teža je i razornija od zemljotresa snage 10 stepeni Rihterove skale.

  9. Kme kme…. Da li je vama narode jasno, da dok ovaj place za „svojim“ doktoratom, u Crnoj Gori obijaju bubrege vladikama i narodu koji su stali u odbranu od otimacine SPC??

    1. Premalo. Mozda nas bude vise kad za rektora BU postave Atlagica ili Risticevica ili Malog sto da ne ako Upravni sud „odluci“ da je cestit i posten, uprkos jednoglasnoj odluci Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da je necastan i neposten tj. da je plagijator.

    1. 2000 za gpspodina i sendvič. Svaki akademski građanin sa pošteno stečenom diplomom podržava iz sve snage odluku senata B.U.

  10. Gospodin Mali ima pravo na zslbu i mogao ja navesti da zbog interess javnosti upravni sud donese odluku s stavljanju odluke etickog odbora bu van snage do donosenja odluke suda a to moze i nakndno pa sve se vraca prvobitno stanje dok sud ne donese odluku a to ce biti po redu tako da obmanjujete javnost poluistnams ovaj komentar necete postaviti

    1. A ti da se vratiš u “prvobitno stanje“ kod Nade Aždaje, i ponovo kreneš u I razred OŠ, pošto očigledno nisi savladao gradivo…

      1. Bilo je i toga, recimo Arsen Lupen – lopov i gospodin, ali daleko je Mali od tog nivoa, a i u pitanju je fikcija…

  11. ne moze se postati doktor nauka odlukom suda- sud ne moze da natera organ uprave kakvu ce odluku doneti.

  12. Znaci da mu ipak nije svejedno i da on , kako je rekao,moze prepi… ovaj napisati drugi. Nadam se takodje da ce Upravni sud da donese presudu u razumnom roku koji je nama sitnoj boraniji ne pre 2 godine vodjenja postupka.

  13. Ma zali se ti upravi vodovoda i kanalizacije,mozda oni imaju razumevanje za materijal od koga si napravljen.A,mozda te i puste niz reku.

  14. Moja zalba poreskoj upravi od februara 2017te jos nije resena. Bogu hvala da sve ide tako brzo otkad je uvedena e/uprava. Hvala Anci, Hvala Aco! Brze, jace, bolje!

  15. Pravosnazne presude Upravnog suda potvrdjene i od strane Vrhovnog kasacionog suda nisu obavezujuce,bar tako kazu u Minustarstvu trgovine turizma i telekomunikacija. Kako ce onda Mali da dodje do pravde?

  16. Sud nema nadlešnosti da sudi o oceni pismenog zadataka, diplomskog rada i doktorata ni jednog prosvetnog subjekta. Dokazano je pred celom javnošću da je Mali prisvojio tuđe tekstove. Mogao je da ih citira no bi to bio sasvim drugačiji duh njegovog rada, citate treba i objasniti , on ih je tekstulno prisvjio kao svoj rad, to je dokazivo i jasno. Šta tu sud može da uradi? Jedino mu je preostalo da odbaci predlog Malog.

  17. Malom stvarno nije dosta bruke?
    Nije valjda da očekuje da sud poništi odluku BU i dodeli mu doktorat?!! Prs’o čovek skroz!

  18. Ovim cinom mister Mali hrabri sve colege plagijatore da se ne boje prepisivanja i da mogu da tuze odbor za profesionalnu etiku UB.Kao Sud je iznad etickih akademskih vrednosti.To je isto pitanje kao kad bi tuzili Btanislava Nusica zbog njegove komedije-“Gospodja Ministarka“.Posle ove tuzbe svaki roditelj moze tuziti uciteljicu sto je dala njihovom detetu losu ocenu.Da mister Mali ima i malo obzira prema javnosti i moralu on bi prvo dao ostavku na mesto ministra finansija pa onda podneo tuzbu.Ovako sa visine ce uticati na sud.Jer misnistarstvo finansija je mocnije i od ministarstva vojske.Ovo je direktan sukob interesa i dokaz da je Srbija banana drzava,citajte prcija“savamalskih-mega-klinaca.“…!

  19. Prihvati realnost. Bice bolje za sve. Plagijat je 100%. Svi koji znaju da citaji mogu to da porede i vide. Prijavi novi doktorat pa lepo napisi i odbrani i eto mozda i budes doktor.

  20. Kakav je to čovek kada sudskim putem pokušava da odbrani poništeno akademsko zvanje. Ta činjenica sve govori o njegovim moralnim osobinama.

  21. I tako… Svi napori cestitih studenata su glupost i gubljenje vremena. Svemanji Mali pljuje na sve sto ste vi casni studenti mukom postigli.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.