Siromaštvo je omogućilo ovakav sistem

Tribina „Radim, dakle (ne) postojim - rad i aktivizam u Srbiji danas“ održana večeras na Trgu šabačkih žrtava

Ostavite komentar


  1. “ Izlaz je u saosećajnosti“.
    Не излаз је у социјалној правди и одузимању онога што су газде покрале као „вишак вредности“ а до тога наравно не може доћи у овом наопаком систему где је човек човеку вук. Када неправде постану довољно дубоке окренуће се точак историје и правда ће дои по своје јер није било разума да се социјални односи уреде праведно.

    1. Сиромаштво не да није последица, него је инструмент за спровођење политике експлоатације радне снаге. Све је то установљено и спроводи се са „демократском“ владом почев од 05. октобра. Према томе да би сте спроводили политику експлоатације радне снаге и по том основу остваривања профита и екстрапрофита, први и основни услов је да имате непресушни извор јефтине и бедне радне снаге која је масовно егзистенцијално угрожена и стога нема много избора код услова запошљавања. На то се накнадно додало обесправљивање у радном законодавству и круг је затворен. А како се до тог извора дошло,, одговор вам је у начину спровођења транцизије и приватизационом моделуза који се та власт определила а оберучке је прихватиле све потоње..

  2. Nije vam bila dobra Jugoslavija.
    Sad uzivajte u srpskim radostima radnickih prava pod turskom, kineskom, korejskom…cizmom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.