Sistem Oko sokolovo u Nišu zabeležio tokom avgusta skoro 3.000 prekršaja 1Foto: BETA/ BRANISLAV BOŽIĆ

Sistem za kontrolu parkiranja i zaustavljanja „Oko sokolovo“ u Nišu evidentirao je 2.934 vozača tokom avgusta, rekao je danas koordinator Komunalne milicije Dejan Kovačević za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, najčešći prekršaji vozača su parkiranje na trotaoru, na prilazima kućama i stambenim zgradama, na zelenim površinama i na odstojanju manjem od šest metara od raskrsnice.

Veoma čest prekršaj, dodao je Kovačević, je zaustavljanje vozila u kolovoznoj traci.

„Obaveštenja o prekršaju su ovih dana počela da stižu preko pošte na kućne adrese vozača. Imaju rok od osam dana da plate kaznu i u tom slučaju plaćaju polovinu, odnosno 2.500 dinara“, kazao je Kovačević.

Kako je Kovačević izjavio, vlasnici vozila, ukoliko im je stigla kazna a oni nisu upravljali vozilom, mogu u roku od osam dana o tome da obaveste Komunalnu miliciju.

„U tom slučaju se licu koje je upravljalo vozilo šalje obaveštenje o prekršaju i od momenta prijema teče rok od osam dana za plaćanje polovine kazne“, objasnio je Kovačević.

Prema njegovim rečima, vozači koji dobiju obaveštenje o kazni mogu da traže sudsko odlučivanje i u tom slučaju predmet prelazi u nadležnost Prekršajnog suda.

Dva vozila Komunalne milicije sa sistemom „Oko sokolovo“ na niškim ulicama su od 1. jula, ali je jul bio mesec probnog rada tokom kojeg vozači nisu izricane kazne, već se sa tim krenulo od 1. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari