Skejhil: NATO i SAD u Srbiji 1999. počinili ista zlodela za koja sada u Ukrajini osuđuju Rusiju

Ostavite komentar


  1. Čudo da na ovakav tekst nema komentara. Čovek je potpuno u pravu. Iskreno piše o stradanju Srbije ali to izgleda nije u trendu.

  2. Objasnio čovek.
    Nema se šta dodati ni oduzeti.
    Poštenije i istinitije ne može.

  3. „Po Skejhilu, ne postoji protivrečnost između podrške narodu Ukrajine i osude „gnusne ruske agresije“, s jedne strane, i iskrenog ukazivanja na „dvoličnost, ratne zločine i militarizam SAD i NATO“, sa druge strane.“ – recenica koja sve najbolje opisuje

  4. Posteno receno i … Nikom nista.Tada je umrelo medunarodno pravo,SB,UN i sve ostale institucije u svetu.Sada je vreme sile na zalost.

  5. Skoro nisam pročitao normalniji tekst na vašem portalu, verovatno zato što je objektivan?

  6. Svaka čast, pošten čovek i novinar. Kamo sreće, da to nije jedan jedini medij u zapadnom svetu.

  7. Bravo za američkog novinara!Svaka reč je istina samo da je malo više ovakvih novinara!!!

  8. Želim vam više ovakvih tekstova, koji bi pokazali da se vraćate objektivnosti.

  9. Imam neki utisak da je ovo u Ukrajini mnogo surovije i teže nego 1999. kod nas…

  10. Paralela je jasna. Ono što mene interesuje je kako onda Srbi osudjuju Nato bombardovanje a podržavaju Putina, kad se svi slažemo da je Nato i rusko bomardovanje ista stvar?

  11. Ima jako mnogo ovakvih i novinara i politicara ali globalisti imaju svoj cilj i drze se tog kursa neosvrcuci se na bolo sta izraceno protiv njihovog interesa.

  12. Realno,surova istina I jedan od redjih zapadnih novinara sa moralnom satisfakcijom. Medjunarodno pravo je odavno mrtvo I samo zakon sile vazi!

  13. Oni bar osudjuju,a Rusija je bila uzdrzana kad smo mi bili bombardovani.Nemoj te mi reci da je tada bio drugi predsednik,valjda se politika jedne zemlje ne temelji na nacelima jednog coveka.Mnogo bi gore bilo da su sada svi uzdrzani,kao 99.

  14. Zasto selektivno objavljujete komentare?
    Dugo godina pratim Danas, ali u poslednje vreme sve vise sumnjam u vasu zelju da budete objektivni.

  15. Tačno je da su počinili zlodela nad nama ali to ne menja činjenicu da se radi o ZLODELIMA. Jel zbog naših žrtava u redu ubijati civile u nekim drugim ratovima?

  16. Kasno, srbi su počeli da podržavaju kršenje međunarodnog prava i agresiju na druge države tako da je to sada ok.

  17. Američki novinar je zaboravio da je Nato alijansa gađala u više navrata ključne transformatorske stanice Elektroprivrede Srbije sa ciljem da cela Srbija ostane bez električne energije. Od humanitarne katastrofe nas je delio jedan korak.

  18. Svaka cast za istinu i u Italiji se sada pocinje da govori o umrlim i obolelim vojnicima NATO koji su boravili na Kosovu ! Bombardovanje uranijumom ubilo je oko 4000 vojnika NATO ! Bog je dao da istina iako sport izadje na video!

  19. A gde je bio taj gospodin 1999?
    Dali ce i sada ,kada se Evropa sprema da prizna Kosovo biti tako realan !

  20. Ovaj covek je pravu istinu napisao! Ali na zapadu se samo propagira jedno misljenje.Niko nije osudjivao a najmanje zalio nas civilni narod! Zato osudjujem agresiju nad civilom u celom svetu!! Pa bilo sa koje strane se to cini.

  21. Sve od naslova do kraja teksta je akademska, moralna, etička, ljudska i pravna istina. Možda je ovde najvažnija novinarska čast koju ste odbranili poštovani gospodine. Čestitam

  22. Democracy now, to su levičari. U Americi samo od njih možete i tačne vesti i poštene analize da čujete.
    O, kako mi je žao što su države bivše Jugoslavije prešle na desničarstvo, konzervatizam i brutalno fabrikovanje istorije za dnevne potrebe nacionalističke politike. Sad sve redom propadoše, tako male, beznačajne, sirote, porobljene, pogubljene, sa kulturom koja se gasi.

  23. U Srbiji nije bilo fašista
    a bacane su bombe sa osiromašenim uranijumom
    Razlika je ogromna,Rusi osobadjaj ne osvajaju.

  24. Malo je SAD novinara koji smeju da govore istinu o agresiji NATO u prošlosti, ali budi se savest i kod njih…

  25. A ne, nije isto. Mi smo tada bili pod sankcijama. Nismo mogli nigde. Nismo mogli decu da posaljemo na sigurno, niko nije hteo da nam pruzi ruku. Nije isto. A nasa vojska nije dobijala oruzje i municiju da pruza otpor, sto je mozda bila i srecna okolnost jer ko zna koliko bi sve trajalo da smo imali cime da se suprotstavimo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.