Sklanjajmo „ove” koji se na vlasti „vrte” više od 30 godina: Formiran tim Ekološkog ustanka u Kragujevcu 1Foto: Promo

 

Prošle nedelje formiran je Tim Ekološkog ustanka i u Kragujevcu. Na njegovom čelu nalazi se Miloš Srejović, dugogodišnji ekološki aktivista.

– Cilj Tima Ekološkog ustanka Kragujevac je nastavak borbe za očuvanje voda, vazduha, zemljišta i vraćanje dostojanstvenog života koji nam svakodnevno uzurpira i otima ova vlast. Razorena infrastruktura, ulice, trotoari, nemogućnost adekvatnog lečenja u državnim zdravstvenim institucijama, deponije na svim stranama, uništena dečja igrališta, zagađen vazduh i jedna opšta nebriga za građane, kaže Srejović za Danas.

Zbog svega toga, po njegovim rečima, vreme je da stvar „uzmemo u svoje ruke”

– Aktivno ćemo da se uključimo u rešavanje gorućih problema i da sklanjamo „ove” koji se vrte u vlasti 30 godina. Nama građanima je sve gore, a njima sve bolje. Pozivamo građane i građanke da nam se pridruže u ovoj borbi, obrate nam se povodom probleme koji ih muče, pa da solidarno i udruženim snagama probamo da ih resimo, ističe on.

Sem saradnje sa građanima, Ekološki ustanak iz Kragujevca spreman je i na saradnju i zajednički rad sa opozicionim partijama i organizacijama.

– Moramo da u Kragujevcu mapiramo i definišemo probleme i rešavamo ih. Nama kuća gori i moramo svi zajedno da taj požar ugasimo, zaključuje Srejović.

Rad ogranka Ekoškog ustanka u Kragujevcu može da se prati na njihovoj FB stranici a građani mogu da im se sa predlozima, idejama i problemima obrate i putem mejla: [email protected].

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari