Škola na prodaju ili kapitalizam na surovi srpski način

Ostavite komentar


  1. Браво за овај чланак !
    Овакве новинаре или дописнике ваша редакција треба да негује и има их много више. Госпођа Нада Бањанин Ђуришић, писац овог чланка је један врло охрабрујући доказ да у тој нашој земљи Србији има интелигентних особа са здравим размишљањем на које ће та наша земља моћи увек да рачуна.
    Поготово у овим временима великих потуцања и странпутица. Јер је земља у великој моралној и економској кризи.

    Врло је шокантно видети де се у тој нашој земљи једна школа може продати на добош ! Сећам се да сам пре извесног времена прочитао да једна школа (чини ми се у Војводини и да сам то прочитао баш у листу »ДАНАС ») није платила рачун за струју и да су извршитељи дошли затворили је и расродали сву школску опрему.

    Ја сам о томе причао мојим швајцарским пријатељима и познаницима који су остали забезекнути и у чуду јер тако нешто не би било могуће у Швајцарској и поред тога што је земља либералног капитализма.

    Проблем у Србији је кад је остала сама, без Југославије, својатана и малтретирана пошла у потпуно погрешном смеру свог економског и политичког развоја.
    Или јој је тај правац једноставно наметнут од западне империје (САД-а првенствено) која је себе прогласила победником ?
    Тада је у Србији почела владавина дивљег, примитивног капитализма кога на западу називају америчким. Политиканти који су дошли (или постављени) на власт су пример политичке неписмености јер немају никакве визије света који нас укружује и не схватају уопште свет у коме живе. Почевши од самог концепта капитализма као економског и политичког решења. Посебна прича, да не дужим.

    Главно је да они нису схватили да је капитализам (поготову амерички) похабан, пропала ствар и да се у западним европским земљама већ дуже времана тражи неки други замењујући концепт.
    Значи Србија стреми тамо где је фактички већ све завршено. Остао је само пепео и рушевине.

    Да ли то уопште интересује наше политичаре ?
    Чисто сумњам јер власт опија ; то је добро познато и вероватно је за њих то најважније.

  2. Ispratite i ovu propast Srbije, napisite u cijem ruke je otisla atraktivna lokacija. Jer to je poenta prodaje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.