"Škola neposlušnosti" u Subotici: Prolećno buđenje kroz niz zanimljivih radionica 1Foto: UG Klara i Rosa

Udruženje građana Klara i Rosa organizuje prolećno buđenje kroz pokret, ples, kreativno pisanje, crtanje, istraživanje, razgovore, koje će voditi Anna Ádám, umetnica koja živi na relaciji Budimpešta-Pariz.

Radni jezici radionica su engleski i mađarski jezik. Umetnička radionica održavaće se od ponedeljka, 16. maja, do petka, 20. maja, u Subotici, kroz besplatne radionice u različtim prostorima u gradu. Učešće je besplatno, a broj mesta je ograničen.

Stvaralaštvo Ane Adam briše granice između koreografije, slike i objekta, sa telom i pokretom kao centralnim elementima izraza. Kao svoj umetnički medij Ana koristi obrazovanje i aktivnosti izgradnje zajednice. Kroz spoj radioničarskog rada i interaktivnog performansa, ona stvara nehijerarhijske, meke prostore za kretanje kroz eksperimentalni kontekst prenosa znanja i alata. U svom radu otvara mogućnosti za iskustvo procesa učenja i odučavanja, ali i razvija nove oblike relacione estetike zasnovane na uključivanju, povezivanju, zajedničkom stvaranju i solidarnosti.

Anna Ádám, takođe, poseduje značajno iskustvo u nastavi u oblasti umetnosti i edukacije performansa kao predavač u različitim državnim i alternativnim institucijama u Austriji, na Malti, u Francuskoj, Jermeniji, Srbiji, na Haitiju i u Velikoj Britaniji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari