Školska sala u Mačvanskoj Mitrovici služiće i za kulturno-umetničke događaje 1Foto: mitrovica.info

Nova fiskulturna sala u Mačvanskoj Mitrovici biće više od sportske hale i počinje da dobija obrise svog budućeg izgleda jer su izvođači započeli postavljanje konstrukcije ovog sportskog objekta.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, radove je obišla Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice i istakla da teku predviđenim tempom.

Biće ovo prostor za potrebe sportista i rekreativaca iz Mačvanske Mitrovice i okolnih mesta, imaće tribine i mogućnost za sve sportske, ali i zabavno-kulturne manifestacije u ovom mestu.

– Možemo biti zadovoljni onim što je do sada urađeno. Bitno je da smo izašli iz zemljanih radova, da je urađen temelj i radovi na temelju, tako da se može nastaviti sa izgradnjom ove sportske sale, postavljanjem elemenata od lakog betona. Vremenski uslovi su poslužili građevinare, pa ako se nastavi ovako, možemo očekivati kraj radova u realnom roku, a to je 31. oktobar ove godine – rekla je Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

Pre nekoliko godina lokalna samouprava je izgradila i novu školu u Mačvanskoj Mitrovici, a izgradnjom ove hale, projekat će biti u potpunosti zaokružen.

Hala će imati tribine sa 205 mesta, svlačionice sa tuševima, trpezarijski prostor od 120 mesta za učenike, gde će po potrebi moći da se montira bina za kulturno-umetničke sadržaje, kabinet za tehničko obrazovanje, stan za domara, radionice, magacine.

Hala će biti opremljena za više dvoranskih sportova: odbojka, košarka, rukomet, tenis, mali fudbal, gimnastika.

Nekoliko hiljada stanovnika iz severne Mačve i mitrovačkog grada na Savi imaće modernu sportsku dvoranu za gotovo sve sportove, ali i zabavne i kulturno-umetničke događaje.

Rok za završetak radova je kraj oktobra ove godine, a projekat finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine uz Grad Sremsku Mitrovicu, u ukupnom iznosu od oko 430 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari