Skup podrške doktoru Raniloviću ispred DZ Zemun (FOTO) (VIDEO) 1Foto: Iva Hadnađ

Kolege i prijatelji doktora Željka Ranilovića koji već trinaesti dan štrajkuje glađu zbog mobinga koji tvrdi da trpi od strane v.d. direktorke, okupili su se danas ispred ove ustanove da mu pruže podršku.

Nekoliko desetina prijatelja, kolega, ali i onih koji ne poznaju dr Ranilovića lično, skupili su se ispred DZ Zemun da izraze solidarnost sa doktorem koji već trinaesti dan ne unosi hranu, noću spava u automobilu ispred Doma Zdravlja i svakog radnog dana regularno prima pacijente.

Vukica Stanković, defektološkinja i predsednica sindikata u kom je dr Ranilović pročitala je pismo podrške u prisustvu više od 30 ljudi.

– Mi, zaposleni u Domu zdravlja Zemun izražavamo našu podršku i solidarnost doktoru Željku Raniloviću, u njegovoj borbi protiv zlostavljanja, diskriminacije i represije od strane rukovodstva našeg Doma zdravlja. Dosta je bilo diskriminacije, represije i kršenja njegovih prava kao zaposlenog i kao građanina. Svi mi razumemo da se doktor ovim gestom ne bori samo za sebe, svojim principijalnim štrajkom glađu koji već predugo traje, svojom ličnom žrtvom i trpljenjem on se bori za sve nas zaposlene u ovom Domu zdravlja, rekla je Stanković.

Kolege su izrazile svoju zabrinutost zbog Ranilovićevog zdravstvenog stanja i iznele apel da okonča štrajk glađu, da ne dovodi u stanje visokog rizika svoje zdravlje i život.

Ranilović je odlučio da ipak nastavi sa štrajkom, sve dok se v.d. direktorka ne smeni sa dužnosti.

Na pitanje našeg lista kako komentariše ove optužbe, v.d. direktorka Aleksandra Ćvetković rekla je da nema komentara.

– Bez komentara. Ja sam tu da vodim ovu ustanovu, radim po zakonu i trudim se da pomognem svim kolegama koliko mogu, izjavila je Cvetković.

Podsetimo, doktor Ranilović najavio je da će ove nedelje podneti tužbu protiv v.d. direktorke Cvetković zbog višegodišnjeg mobinga.

U nedelju je pregledan na Institutu za medicinu rada gde je dobio, kako navodi, izveštaj koji potvrđuje njegove optužbe.

Podsetimo, doktor Ranilović najavio je da će ove nedelje podneti tužbu protiv v.d. direktorke Cvetković zbog višegodišnjeg mobinga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari