Dostojni Srbije dva sata protestovali ispred redakcije Danasa (VIDEO, FOTO) 1foto: Vojin Radovanović

Grupacija „Dostojni Srbije“, koja je ranije bila ispred redakcija N1 i Nove.rs, došla je ispred Danasa. Nakon sat i po vremena su se povukli, a saobraćaj u Ulici Alekse Nenadovića, gde se naša redakcija nalazi, kao i u Njegoševoj ulici je normalizovan.

„Privremena Skupština naroda Dostojnog Srbije“ ispred naše redakcije postavila je kamion sa ozvučenjem oko 16 časova. Puštaju pesme, razvili su zastave, a očekuje se i obraćanje.

Redakcija Danasa obavestila je policiju o ovom skupu.

Ovaj pokret ranije je ometao rad drugih redakcija koje su deo „United media“, a kažu da su tu jer, po njihovoj proceni, naš medij ne piše istinu.

Dostojni Srbije dva sata protestovali ispred redakcije Danasa (VIDEO, FOTO) 2
foto: Vojin Radovanović

U razgovoru sa novinarima i urednikom Danasa Dražom Petrovićem okupljeni su rekli da nisu tu da ometaju, već zato što Danas ne piše o njihovim aktivnostima.

Upitani jesu li prijavili skup MUP-u, kažu da tu instituciju ne priznaju, jer je jedina prava Skupština ona koju su oni proglasili pre dve godine.

Kako javlja reporter Danasa, građani su nervozni jer je saobraćaj blokiran, a okupljeni kažu da je bitnije da „čuju istinu“ nego da priđu svojim parking mestima.

Govornica sa skupa u izjavi za Danas rekla je da su tu zbog istine, koju naša redakcija ne objavljuje. Puštaju muziku, a kažu da ne znaju hoće li doći njihov vožd Dušan Dunđer, vođa pokreta.

Dostojni Srbije dva sata protestovali ispred redakcije Danasa (VIDEO, FOTO) 3
Foto: Kristina Bondžulić / Danas

Kako javlja naš izveštač tu je i policija.

Okupljeni pozivaju novinare da im se obrate, govoreći da je mikrofon otvoren za sve. Takođe, poručuju da nisu tu da ometaju, da je to spinovanje, jer postoje važnije stvari koje mediji pred koje dolaze ne objavljuju, javlja reporter Danasa.

Kritikuju proteste Srbija protiv nasilja i kažu da ih organizuje peta kolona, a da su mediji prvi i šesti element okupacije.

Nakon kritike Zorana Kesića jer ne zna koji su ostali elementi, naš reporter ih je pitao koji su ostali elementi, ali odgovora nije bilo.

Umesto toga sa mikrofona sa poručili da treba da brine o Srbiji jer će jednom imati potomstvo.

Podsetimo da se ovom grupacijom bavio Kesić u svojoj emisiji, a našalio se i sa pričom o medijima kao prvom i šestom prstenu okupacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari