Skupština slobodne Srbije: Brutalno hapšenje Aide Ćorović znak da vlast treba da ode 1Foto: D. Petrović - V. Radovanović

Skupština slobodne Srbije saopštila je da pruža punu podršku aktivistkinji i svojoj članici Aidi Ćorović, i smatra da je njeno brutalno hapšenje najbolji pokazatelj da je ova vlast zrela da ode i da jednom zauvek završi na smetlištu istorije.

Ovako veliki broj policajaca u civilu i uniformama da bi se odbranio mural posvećen osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, navodi Skupština slobodne Srbije, odavno nije viđen na ulicama prestonice.

SSS smatra nedopustivim i neprimerenim ovakvo ponašanje prema aktivistkinji Ćorović, i smatra da ono predstavlja čin zastrašivanja svih građana Srbije.

Oni su upitali vlast po kom to zakonu gađanje jajima zida privatne zgrade ugrožava javnost,  posebno u gradu gde je divlja gradnja u režiji režima poprimila oblike podzemne umetnosti.

SSS upozorava da je odnos prema Mladiću i njegovom delu Srpska napredna stranka i njen lider pokazala još odavno, prelepljivanjem Bulevara Zorana Đinđica natpisom Bulevar Ratka Mladića, a sada osuđenika za najteža krivična dela promoviše štiteći mural sa njegovim likom.

Aktivistkinje za ljudska prava Aida Ćorović i Jelena Jaćimović, koje su ranije danas privedene nakon što su bacile nekoliko jaja na mural Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu, puštene su iz policije. Aktivisti su zbog njihovog privođenja najavili protest u 19h ispred Doma sindikata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari