Feministička mreža pozvala građane da doniraju novac za Aidu Ćorović 1foto FoNet Milica Vučković

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je danas građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za aktivistkinju Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.

Aida Ćorović je osuđena u oktobru prošle godine pred Prekršajnim apelacionim sudom u Beogradu na kaznu od 100.000 dinara, koju je, ne osećajući se krivom, odbila da plati, da bi joj potom ova kazna bila preinačena u sto dana zatvora koje bi trebalo da odrobija u KPZ Padinska Skela, navodi se u saopštenju FAM.

Kako se podseća, prijave je dobila pošto je u novembru 2021. godine jajetom gađala portret osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, koji je nelegalno izveden na fasadi stambene zgrade u Njegoševoj ulici u Beogradu.

Aida Ćorović je jajetom gađala lik koji simbolizuje mržnju, nasilje, nečovečne zločine, razaranje, ratove i činila je to za sve nas i u ime svih nas, dodaje se u saopštenju kojim se poziva na „solidarno
uklanjanje svih grafita kojima se glorifikuju ratni zločinci“.

„Molimo sve slobodoljubive ljude, ma odakle da dolaze, da doniraju sredstva kojima bismo izbavili Aidu Ćorović iz situacije u kojoj se zatekla. Potrebno je da u najhitnijem roku sakupimo iznos od ukupno 100.000 dinara“, dodaje se u saopštenju pod nazivom „Za Aidu – na prvoj liniji“.

Računi za uplatu mogu se naći na sajtu krokodil.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari