Regionalna akademija za razvoj demokratije pozvala vlast odmah da prestane sa progonom Lalić, Gruhonjića, Kesića, Bešlina i Ćorović 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Regionalna akademija za razvoj demokratije pozvala je danas vlast da „odmah prestane sa brutalnim progonom novinarke Ane Lalić, novinara Dinka Gruhonjića i Zorana Kesića, istoričara Milivoja Bešlina i aktivistkinje Aide Ćorović“.

„Sramna kampanja koja se protiv njih danima vodi u režimskim tabloidima direktno crta metu na čelo ovim ljudima čiji je jedini greh u tome što njihovi stavovi ne odgovaraju režimu. Uvrede kojima su svakodnevno izloženi od strane medija koje konstroliše vlast predstavljaju javni poziv na nasilje, pa i ne čude pretnje smrću upućene njima i članovima njihovih porodica koje svakodnevno dobijaju od kako je ova kampanja protiv njih počela“, ističe u saopštenju ta nevladina organizacija.

Mediji koji sprovode taj linč, kako je ocenjeno, „imaju i saučesnike u državnim organima koji ne reaguju ni na ove uvrede ni na direktne pretnje“.

„Odgovornost za eventualne posledice snosiće Vučićev režim“, navodi Regionalna akademija za razvoj demokratije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari