Skupština slobodne Srbije osudila napad ministarke Kisić na Gorana Markovića 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Skupština slobodne Srbije najoštrije je osudila kampanju vladajućih struktura na čelu sa ministarkom Darijom Kisić Tepavčević protiv slavnog režisera Gorana Markovića.

„Osuđujemo kampanju koju su naprednjački režim i njegovi mediji pokrenuli protiv slavnog režisera Gorana Markovića, a koju je otpočela besramnom objavom ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević na društvenim mrežama. Iznoseći neistine i prostački vređajući velikana našeg filma, ona je ispostavila i ‘anamnezu njegovu bolesti’, preporučujući se tako svom šefu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se često nalazi na meti kritike Gorana Markovića“, saopštila je Skupština slobodne Srbije.

Ocenili su da bi nakon ovakvog skandala „ministar u nekoj demokratskoj zemlji, pod pritiskom javnosti i institucija morao da podnese ostavku, što se, na žalost, u Srbiji neće desiti“ da su „beskrajni prostakluk i ulizištvo – samo neophodna preporuka da se neko nađe na važnoj funkciji“.

Kampanja protiv Markovića samo je potvrdila da Filmski centar Srbije nije slučajno odbio da finansira njegov film, navela je Skupština slobodne Srbije ukazujući da Goran Marković nije jedini građanin Srbije koji misli da će Vučićev režim svoj kraj doživeti na ulici.

Ministarka za rad i članica SNS ranije je danas na mrežama podelila objavu u kojoj vređa režisera optužujući ga da „mu je Srbija dno dna“, da bi želeo da bude komandant logora, da mu se „Srbi gade“ i da bi ih odveo u „Žutu kuću“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari