Slađana Gluščević je nova predsednica NDNV 1

Novinarka Slađana Gluščević imenovana je za novog predsednika upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine na današnjoj sednici tog dela.

Do promene na čelu te organizacije dolazi nakon odluke dosadašnjeg predsednika Norberta Šinkovića da se povuče nakon skoro tri godine na toj funkciji, iz privatnih i profesionalnih razloga.

Iz NDNV-a ističu da je u pitanju prva žena na čelu najstarijeg nezavisnog novinarskog udruženja na teritoriji bivše Jugoslavije.

„Svoj dugogodišnji novinarski angažman u štampanim i internet medijima pre svega je posvetila informisanju o dešavanjima u agraru, analizirajući probleme i modele razvoja ovog sektora. Ona je osnivačica i organizacije čiji su članovi eksperti za medije, poljoprivredu i fondove Evropske unije – Info centar za ruralni razvoj Agrosmart“, navodi se u saopštenju iz te organizacije.

Upravni odbor na istoj sednici konstatovao je i ostavku potpredsednice Maje Leđenac, a na njeno mesto imenovana je novinarka Branka Dragović, na čelo izvršnog odbora dolazi Veljko Milić, umesto dosadašnjeg predsednika tog tela Miloša Katića.

Slađana Gluščević bila je sardanica Danasa početkom 2000. godine.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari