Sledeće nedelje počinje suzbijanje krpelja u Subotici i okolnim naseljima 1Foto: EPA/ROBIN VAN LONKHUISEN

Tretman protiv krpelja na teritoriji grada Subotice biće sproveden u periodu od 26. do 29. aprila.

Iz službe za komunalne poslove navode da su preparati kojima će biti urađeno suzbijanje krpelja otrovni za pčele, pa se mole pčelari da košnice izmeste minimum pet kilometra od lokacije gde će biti sprovedene te mere i to na 48 sati.

Lokacije na kojima će se uništavati krpelji park Dudova šuma, okolina stadiona „Spartak“ i Aleksandrovačka bara, park Prozivka, park Ćirila i Metodija, park Ferenca Rajhla, sportski tereni, dečje igralište i javna zelena površina za rekreaciju u Mesnoj zajednici Kertvaroš, oivičeno ulicama Banijska, A. Aškerca, Dobojska i objektima Javne ustanove „Naša radost“.

Zatim, poljana oko vrtića „Naš biser“, okolina sportskih terena i dečje igralište u Mesnoj zajednici Mali Radanovac, oivičeno ulicama Bele Bartoka, Eduarda Rusijana, Ljube Šercera i Lifke Šandora. Sportski tereni i igralište sa okolnim javnim zelenim površinama u Mesnoj zajednici Željezničko naselje, Čordaški put – Jovana Mikića – Kruševačka ulica.

Kao i sportski tereni i igralište sa okolnim javnim zelenim površinama u MZ Aleksandrovo, oivičeno ulicama Plate Dobrojevića, Adačka i Ilindenska. U istoj mesnoj zajednici, dečje igralište u ulici Vladimira Rolovića – Vlasenička, na Trgu Paje Jovanovića i javna zelena površina u Ulici Tolminska, igralište i zelena površina, u Ulici Jurija Gagarina.

U MZ Centar 3, dečje igralište u Ulici Šenoina, dečje igralište u Ulici Braće Jugović u Dudovoj šumi, dečje igralište u Ulici Nade Dimić i Jo Lajoša u naselju Prozivka. Igralište i sportski tereni sa okolnim javnim zelenim površinama u Ulici Leskovačka u MZ Ker, dečja igrališta u Ulici Ive Andrića – Rovinjska i u Ulici Sergeja Jesenjina.

Zatim, igrališta u Ulici Augusta Cesarca – Stevana Filipovića u MZ Novo selo, u Ulici Velebitska – Vladimira Đanića i u Dragojle Jarnević – Potiska u Gatu.

U MZ Mali Bajmok igralište i sportski tereni na uglu ulica Fočanska i Raška i u Ulici Batinska. Igralište u Ulici Rade Končara u MZ Novi Grad, zatim igrališta u Kertvarošu u ulicama Zetska, Čat Geze – Pesnička, Petrinjska, Jovana Mikića, Šantićeva – kod Centra za socijalni rad.

Dečja igrališta u MZ Mali Radanovac Ulici Lifke Šandora – Eduarda Rusijana i Otvorena – Bele Bartoka, u MZ Peščara u ulici Uralska – Valjevska i Kumrovačka, kao i na prostoru igrališta u Mesnoj zajednici Zorka, u Ulici Stubička i poljana kod fabrike „Sever“, kao i poljane u Zorci, oivičeno ulicama Edvarda Kardelja, Bezdanska, Kupusunska i Ive Senjanina i ulični pojas duž bivše fabrike „Zorka“ – Bedanska i Zorkina ulica.

Ostale manje javne zelene površine i dečja igrališta na Paliću: Veliki Park, obala od Ženskog do Muškog štranda, Letnja pozornica, okolina Krvavog jezera, dečje igralište na trgu Lasla Mađara, u ulici Daruvarska, Zelengorska, okolina hotela „Sport“, poljana oko restorana „Brvnara“ i „Fontana“ i poljana kod meterološke stanice.

U naselju Kelebija tretiraće se okolina Majdana i dečje igralište u Ulici Edvarda Kardelja, dok će u Bikovu biti tretirano igralište i okolne javne zelene površine kod škole i ambulante, a u Čantaviru javna zelena površina na trgu Petefi brigade sa pijačnim trgom, dečja igrališta u Ulici Lenjinova – Senćanska, Pionirska – 8. marta i izletište Siget (Ostrvo).

U Bačkom Dušanovu Dušanovački park – ugao ulice Ive Lole Ribara i Školske ulice i izletište Žablje ostrvo. U Višnjevcu, Maloj Bosni i Mišićevu, dečje igralište i okolna javna zelena površina.

U Đurđinu dečje igralište, sportski tereni i okolne javne zelene površine kod škole i ambulante u ulici Vladimira Nazora, a u Bajmoku zelene površine na Trgu M. Tita i površine oko Sportskog centra, oivičeno ulicama Matije Gupca, Sajmište Stanišićki put, dečja igrališta i ostale zelene površine – Rata, kod kanala i kod škole.

U Donjem Tavankutu igralište i ostale javne zelene površine u Ulici Matka Vukovića, potomu Ljutovu, Novom Žedniku, kao i u Starom Žedniku.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari