Kod putnika na niškom aerodromu pronađen snajper

Ostavite komentar

  1. OPTICKI NISAN, nije SNAJPER.
    Snajper je sistem sastavljen od: OPTIKOG NISANA i PUSKE.

  2. Snajper (eng. sniper) vojska:,sport: odličan strelac, onaj koji dobro vlada veštinom streljanja, prikrivanja i osmatranja; strelac snabde-ven optičkim, snajperskim nišanom na puški.

  3. Snajper (izveden od reci „snipe“ odnosno sljuka, po vestim strelcima koji su nekada lovili sljuke kao veoma zahtevnu divljac kada je pogadjanje u pitanju) je termin koji se odnosi na preciznog strelca odnosno coveka, ne oruzje niti opticki nisan na istom. Snajperska puska koju koristi snajper (ili snajperista u nasem jeziku) moze i ne mora biti opremljena optickim uredjajem. Medju zaplenjenim uredjajima se ne nalazi samo opticki nisan vec i termalni/nocni uredjaji, na zalost dozvoljeni za lov divljaci u vecem delu sveta pa i kod nas.

Ostavite komentar

Društvo

Naslovna strana

1. oktobar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.