Sloboda medija u Srbiji dodatno ugrožena tokom pandemije

Sagovornici Danasa povodom Svetskog dana slobode medija

Ostavite komentar


  1. nezavisno i slobodno novinarstvo nigde ne postoji, pa tako ni u Srbiji.

  2. Koja je to sila sprečila slobodoumnih,nezavisnog i oslobodjenog urednika Danas da ne šalje svoje novinare na dnevne konferencije za javnost DJB iz hola skupštine Srbije? Očigledno je da ste i postavljeni da pravite Savsku maglu po Srbiji i da zamajavate grdjane sa pričama o slobodama. Izadjite Dragoljube i objasnite svoj konformizam i licemjerje.

  3. Evo sta su neke novine, probajte da posaljete komentar , bilo ko od vas, pod Цицка ( cirilicom) i vidite da li ce vam biti objavljen komentar, napisite bilo sta u komentaru ispod bilo kojeg teksta bilo pozitivno ili negativno , bilo sta , posaljite na onlajn dnevnoj novini Politika , to vam je novinarstvo danas ali zato jedna te ista osoba moze po sto komentara, na isti tekst, da posalje i to se objavi u tim istim iako znaju sa koje se IP adrese salje po desetine komentara sa iste adrese samo pod razlicitim nadimcima , ako je to odgovorno novinarstvo jer i oni koji rade na pustanju komentara spadaju u neku ruku pod novinare , nisu to domacice koje rade na tim mestima . To je cinjenica koja vlada godinama u tim novinama , svaka cast samo jednom odgovornom novinaru koji pusta komentar za sve ovo vreme u Politici , to se zove novinar a ovi salabajzeri koje svako moze da nagovori da se pod Cicka komentari ne pustaju treba im reci gde im mesto u Politici sigurno nije , to se ne bi radilo ni u pijacnim novinama i one su ozbiljnije sa ozbiljnijim novinarima od te jedne osobe koja podgovara ostale da to rade i to u tako velikoj kuci koja je nekada drzala do sebe. Na to se svelo novinarstvo . Probajte i vidite , najbolje je da pokusate pre podne .Nadam se da ovde niko ne moze da podgovori ili natera da se komentari pod Cicka ne objavljuju .

  4. Ako ste na usluzi i u sluzbi gradjana sto ne objavite moj prethodni komentar i ne proverite moj predlog jednostavnim klikom. Tako bi ste videli da neki nisu u sluzbi gradjana . Na svaku optuzbu koja se iznese u javnosti neko bi trebao da je proveri da li je tacna ili ne , da se pokrene tuzilastvo radi odgovornosti ili onih koji su lagali , ako su slagali ,ili onih koji su optuzeni za nesto .Od danas vise , ma od juce, vise niko ne bi smeo lazno da optuzuje , bilo koga , ako se to radi neka Tuzilastvo odmah samo pokrene postupke i sve cinjenice , takav sud treba u sto kracem roku da resava probleme sa rigoroznim kaznama i u suprotnom smislu . Ovde se nagradi neko ko krši sve Zakone tako je bilo za poslednjih 20 godina , da ne navodim primere od onih koji su lagali na tviterima i ostalim medijima pa do onih koji nisu placali nista i onih koji su ih navodili da ne placaju i tako redom. Osnov je da u Srbiji primena Zakona nedostaje . Zasto onda uopste postoje Zakoni ako se ne primenjuju na pojedince koji ih se nisu prdrzavali kao svi ostali gradjani ? .

  5. Ne treba mesati novinare sa stranim agenturama i placenicima. Jedan tu skoro lepo priznade kako je radio kod tih gazda. Kaze posalju ga na novinarski zadatak sa instrukcijom da ne dozvoli da mu cinjenice pokvare lepu pricu. Treba li ime da mu navedemo?

  6. mnogi dokoni proglasavaju se novinarima ima racunar i postaju nezavisni istrazivacki novinari smesni su barataju sa kafanskim informaciama ali kada jednog dana procuri iz BIE informacije za te likove narod ce se sokirati

  7. LICNO ocekujem da ce nas predsednik na TV Pink u udarnom terminu objasni nama gradjanima da imamo najslobodnije medije u Evropi a i sire !!!!

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.