Slobodan Samardžić: Državotvorni pokret neće na izbore 1foto FoNet Zoran Mrđa

Slobodan Samardžić, lider Državotvornog pokreta rekao je da taj pokret neće učestvovati na izborima.

On je gostujući na televiziji N1 naveo da pokret neće na izbore posle odluke o napuštanju Patriotskog bloka.

– Nećemo izaći na izbore. Kad smo napustili Patriotski blok, nismo mislili da se nudimo bilo kome jer su karte već bile podeljene. Nekoliko dana nismo razgovarali o tome što je značilo da niko nema nameru da se time bavi – pojasnio je Samardžić.

On je naveo da je njegov pokret iz Patriotskog bloka izašao zbog povlašćenog položaja Pokreta kraljevine Srbije.

– POKS je potpisao sporazum o dsaradnji sa Patriotskim blokom kao posebno privilegova. Zaključio je poseban ugovor sa Dveriam a ne sa Patriotskoim blokom – objasnio je Samardžić.

Dragan Dobrašinović, predsednik Uspravne Srbije i članice Patriotskog bloka potvrdio je da je napravljen sporazum između Dveri i POKS-a.

– Došli smo do toga da su članice Patritskog boloka odlučivale. Neki su doneli odluku da iza|u, {to je legitimno, a neki su poput nas, odlu~ili da ostanu. Mnogi su se lomili ali je preovladalo to da treba ostati. Kod nas je prelomilo to što smo potpisali sporazum sa Dverima koji nas obavezuje i mi podržavamo Bo{ka Obradovića za predsednika Srbije – naveo je Dobrašinović na N1.

Prema njegovim rečima, mnogima nije po volji POKS, koji je vrsta „političkog promiskuiteta“.

Međutim, Dobrašinović smatra da ne treba sve dobro baciti u vodu zbog Žike Gojkovića, lidera POKS čija se organozacija podelila.

Samardžić je naveo da je propalo ujedinjenje desnih opcija, čemu je, kako je rekao, najskloniji bio lider Dveri Boško Obradović, jer DSS, Zavetnici i Suverenisti nisu bili za to pa su zatezali i tražili štošta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari