„Slučaj Dorotej“: Disciplinovanje književnosti ili stvarnosti?

Ostavite komentar


  1. синдикат полиције боље да се бави стањем у МУПу и полицији, а не лектиром у средњој школи. Полиција је претворена у страначку оружану формацију. Нерад, јавашлук и повезаност са криминалним групама. Уосталом већи број њихових припадника и није добацио до средње школе и читања лектире

  2. Kako se ne setiste i nekog primera iz doba americkog lova na komuniste?!

  3. Ово са Доротејом свакако јесте проблем. Овом тексту, у коме се апострофирају разни слични случајеви из прошлости других држава и њихових државника, недостаје доста претходних случајева из ове, наше државе, посебно из времена једнопартијског система. Дакле, ово није ни први, ни најдрастичнији такав случај.

  4. Te Dorotejeve erotske avanture me ne interesuju. Je li on 1941-ve poceo da ratuje protiv Nemaca pa se predomislio i presao na njihovu stranu ili nije? Ako jeste, onda i Dorotej i njimu slicni napolje iz knjiga ili da se jasno kaze sta su, kad i s kim radili. Ako nije onda nista.

  5. A ko je rekao policijskom sindikatu da treba da se pita sta ce se citati uopste, pa i u skoli? Otkud njima pravo? I zasto je „Dorotej“ uopste sporan-zbog monaha gresnih misli, bezobraznog a ambicioznog Dadare, ili slika vlastohlepnosti koja je podrivala drzavu unutar svite oko vlastelina i medju vlastelom tog doba? jesu li citali ‘POvratak Filipa Latinovica“ i videli opis zenskog trbuha u bordelu? Jesu, ako su isli u skolu. I?

  6. Jos i ovo – policijski sindikat da se bavi policijom i njenom zloupotrebom u partijske svrhe, a ne skolskom lektirom i crnim listama za dobre knjige. Sramota!

  7. Сећам се како смо у гимназији дискутовали о Раблеовој књизи Гаргантуа и Пантагруел. Величанствени превод Станислава Винавера. Ко је читао, зна да данас не би било могуће да се такво дело уврсти у лектиру. Ускоро ће нам увести контролу свега, Орвел је био у праву.

  8. Nije mi jasno kakve veze ima policija sa lektirom. Većina policajaca je neobrazovana sa kupljenim diplomama, tako da proverena informacija. I ne znam šta se oni uopšte petljaju, a sama zabrana opet ne znam, nisam je imao u srednjoj školi kao obavezu što mislim da većina nije ni čula pa da se kaže jel to ok ili nije

  9. Ovo je ludilo, nepismeni policajci uređuju školski program, kriminalci se smeju

  10. Tako je to kad gospodar Lauš ode na vojnu a iguman Makarije padne u postelju: čelnik Dadara i otac Nikanor vode glavnu reč.

  11. Da li je ovaj sindikat onaj za koji je Vučević rekao da ne treba da postoji? Ili je ovaj sindikat neki drugi. Hm

  12. Ono malo policajaca sto prepoznaje slova, uspeo je da procita samo tv program… Ne ceo tv program i ne svaki dan.

  13. Hvala sindikatu policije koji mi ne upravo preporucio divnu knjigu za citanje! Nisam znala za ovo delo,obozavam da citam zabranjenu literaturu,tako se bogati unutrasnji zivot ❤️

  14. Pa zar je policijski sindikat rešio sve probleme u svojim redovima pa je prešao na lektiru. Mogli bi prvo da pohvataju svoje članove koji su povezani sa narko i ostalom mafijom. Ovo mi liči na prvoaprilsku šalu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.