Slučaj Savamala je paradigma stanja u pravosuđu

* Ni sudije ne veruju u nezavisnost sudstva * Vlasti već dve decenije sistematski nipodaštavaju sudstvo
Dragana Boljević, predsednica Društva sudija Srbije, povodom dve decenije rada ovog strukovnog udruženja

Ostavite komentar


  1. Svojim očima sam ustanovila rrgovinu uticajem predsednik suda lično, prisustvovala farsi od suđenja, o svemu obavestila tužilaštvo i n i š t a! U pitanju je osnovni sud, grad Zr! Dokazi postoje i dalje!

  2. Pravosudje je u raljama politike i pritisaka nezqbelezenih u istoriji Srbije.Sudije su svesne svog sramnog polozaja,digli su ruke od borne s vetrenjacama i nastoje da se o funkciju okoriste

  3. Da li "nindža kornjača" Savamale usporava istragu?

  4. Botovi, njih 14, su opet na delu! Da li stvarno dobijaju po 80.000 mesecno da se bacaju samo na jednu temu – AV? Drugo ih ni ne zanima niti razumeju a ni ovo!

  5. Za mene je to politički slučaj koji opozicija korist ida bi ovu vlast kritikovala!

  6. Visedecenijsko iskustvo sa srpskim pravosidjem u kristalno jasnom predmetu krivicnog dela prevara pretvorenog u ““““gradjanski spor““““ pokazalo je bahatost i samovolju samih sudija u potsupku. Postupajuca sudinica je isla na bolovanja uoci rocista, odlazila i navodno u advokaturu pa se vracala kao da je bila na godisnjem odmoru, otvoreno stitila klasicnog prevaranta i pored neoborivih dokaza, ucenjivala zrtvu prevare…. Tek kada se umesao medjunarodni sud i kada su najavljene kakve takve reforme pravosudja ““““resila““““ je predmet tako sto je znatno umanjila stetu. Slag na pravosudnu tortu bilo je oduzimanje zakonskog prava na zateznu kamatu za sve godine sudjenja zrtvi odnosno otvorena pomoc pociniocu da zadrzi ogromnu imovinu (vise stanova i ko zna sta sve jos… I onda neka mi neko kaze kako se ““““vrsi pritisak na sudije““““. Nije nego. !!!

  7. Samo 52%? 48% su oni koji su neopravdano vraćeni pa su naplatili i nematerijalnu i emocionalnu i transcedentalnu i…štetu. Malović je bila u pravu zar to ne dokazuje "paradigma" da ne tražimo pojedinačno.

  8. @Dusan Spasic, Veoma dobro uočeno. To što oni (botovi) rade više nije ništa novo, "botovska država", kako onomad reče uvaženi gosn. Basara naslovljavajući svoju kolumnu. Nešto drugo je veoma interesantno, rekao bih tragikomično, vezano baš za ovu temu "nezavisnosti sudstva" a to je da i ti botovi, zajedno s nama ostalima, trpe posledice ovog, krajnje, neprihvatljivog, neodrživog i pre svega opasnog stanja u pravosuđu. Njih, kao da sve to ne dotiče. Zaista neshvatljivo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.