Smanjena kazna okrivljenom za ubistvo u novopazarskom restoranu 1Foto: N. Kočović

Viši sud u Novom Pazaru smanjio je u ponovljenom postupku kaznu Bajazidu B. (27) sa 13 na osam godina zatvora zbog ubistva Bejta Krlića (51) u restoranu “Dar” u avgustu 2019. godine.

On je jednoglasnom odlukom sudskog veća proglašen krivim za ubistvo, za koje mu je izrečeno sedam godina zatvora i nedozvoljenonošenje oružja za šta je osuđen na dve godine zatvora, posle čega mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od osam godina.

Kao razlog za smanjenje kazne izrečene u prvostepenoj presudi, koju je Apelacioni sud ukinuo, sudsko veće je navelo da je u ponovljenom postupku utvrđeno da je okrivljeni bio bitno umanjene uračunljivosti prilikom izvršenja krivičnog dela.

U obrazloženju je navedeno da je Krlić prvi udario Bajazida, nakon čega je došlo do koškanja i otimanja o pištolj “bereta” tokom kojeg je okrivljeni ispalio dva hica.

Veštačenjem je utvrđeno da je prvi hitac promašio Krlića koji je, navodi se u obrazloženju, nastavio da se kreće ka Bajazidu i pokušava da mu otme pištolj kada je okrivljeni, iz prislona, ispalio još jedan metak i pogodio ga u grudi.

Nakon toga je Bajazid pobegao iz restorana, a pištolj je bacio u obližnje dvorište.

Više tužilaštvo i branilac okrivljenog imaju pravo žalbe i na ovu presudu.

Pojedini mediji spekulisali su da su okrivljeni i ubijeni bili od ranije u sukobu zbog podele oko milion evra opljačkanih u Minhenu zbog čega su u Nemačkoj osuđeni Krlićev rođak i Bajazidov brat.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari