Smanjuje se broj hospitalizovanih pacijenata u Novom Pazaru 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Na odeljenjima Regionalnog kovid centra u Novom Pazaru, svakodnevno, beleži se manje hospitalizovanih pacijenata zaraženih korona virusom.

Prethodnog dana, prema podacima lokalnog Štaba za vanredne situacije, na bolničkom lečenju bilo je 69 zaraženih. Najteže bolesnih, priključenih na respiratore, je sedam i dva su na kiseoničkoj terapiji. Jedan oboleli je, na dalje lečenje, transportovan u drugu zdravstvenu ustanovu. U protekla 24 sata, na bolničko lečenje primljeno je pet zaraženih – tri iz ovog grada i po jedan jz Sjenice i Tutina, a kući je otpušteno osam.

U kovid ambulantama, od 165 pregleda, nešto manje od polovine, 80 bili su pacijenti sa simptomima korona virusa, koji su se prvi put javili lekaru. Brzim antigenskim testom od 76 uzorkovanih kod 11 je potvrđena infekcija ovim virusom.

Bez obzira na podatke, koji pokazuju da se epidemija smiruje, i dalje ima preminulih. Juče su bitku sa koronom izgubila još dva pacijenta iz Novog Pazara i Raške.

Za prva dva dana ovog meseca, na bolničko lečenje primljeno je 14 obolelih – sedam iz Novog Pazara, četiri iz Raške, dva iz Sjenice i jedan iz Tutina, a kući je otpušteno 26. Preminula su četiri pacijenta, po dva iz ovog grada i Raške.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari