Radiša Sretenović (1969) iz Tabanovca radeći kao fizički radnik na izgradnji kuće u Petrovcu na Mlavi preminuo je od posledica strujnog udara. Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv investitora radova Dušice M (1961) i njenog supruga Radeta M. (1945) oboje iz Petrovca na Mlavi i izvođača radova Milana D.(1968) iz Oreškovice, zbog sumnje da su izvršili krično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Oni su osumnjičeni da su otpočeli nelegalnu gradnju objekta predhodno ne preduzevši mere bezbednosti i doveli u opasnost radnike na gradilištu gde je radnik Radiša Sretenović došao u kontakt sa električnim vodom koji prolazi iznad gradilišta i od posledica strujnog udara preminuo na licu mesta.

Krivična prijava podneta je i protiv Dragana M. (1957) iz Petrovca na Mlavi, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On je osumnjičen da je kao građevinski inspektor u petrovačkoj opštini nevršeći svoju službenu dužnost omogućio izvođenje građevinskih radova investitoru i izvođaču radova, iako je bio prisutan na gradilištu više puta kao i u momentu kada je nastradao radnik na gradilištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari