Snažan pljusak u Beogradu, RHMZ izdao hitno upozorenje i na oluju u Mačvi (FOTO, VIDEO) 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Beograd su nakon sunčanog prepodneva zadesili jaki pljuskovi sa grmljavinom, Republički hidrometeorološki zavod je raije upozorio na obilnu kišu u pojedinim delovima Beograda i Srbije.

U Beogradu pada jaka kiša praćena grmljavinom a neke ulice su delimično poplavljene.

Snažan pljusak u Beogradu, RHMZ izdao hitno upozorenje i na oluju u Mačvi (FOTO, VIDEO) 2
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Kako je navedeno na sajtu RHMZA danas, između 18 i 19 časova se i na području Mačvanskog okruga očekuju lokalno obilni plјuskovi sa količinom padavina više od 20 mm za kratak vremenski period, grmlјavinom, kratkotrajnom pojavom grada i jakim severozapadnim vetrom.

Na Dunavu kod h.s. Novi Sad i h.s. Smederevo, kao i na Savi kod h.s. Šabac vodostaji će se narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by | SRB |® (@hailz_srbija)

Plјuskovi i grmlјavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm, u zoni najintenzivnijih plјuskova, a lokalno i više.

Snažan pljusak u Beogradu, RHMZ izdao hitno upozorenje i na oluju u Mačvi (FOTO, VIDEO) 3
Foto: Danas/Dejana Majstorović

Kako je RHMZ najavio do kraja meseca promenlјivo oblačno i nestabilno vreme sa povremenim plјuskovima i grmlјavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom količinom padavina za kratko vreme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by | SRB |® (@hailz_srbija)

U Beogradu danas i sutra promenlјivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a kratkotrajna kiša ili plјusak sa grmlјavinom biće lokalna pojava, pa su padavine moguće u pojedinim delovima grada ili u široj okolini. Od subote nastavak promenlјivog vremena, a dnevne temperature kretaće se u intervalu od 21 do 26 stepeni Celzijusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari