Snažna poruka Zrenjaninaca večeras poslata Srbiji: Stop nasilju, podrška mirnim protestima u Beogradu u petak 1Foto: N-S-.J.

Neverovatan broj Zrenjaninaca okupio se večeras u centru Zrenjanina, uprkos kiši, nevremenu i gradu koji je padao, kako bi poslao poruku „Stop nasilju!“.

Okupljeni građani, mokri do kože, prošetali su od Parka poljubaca kod jezera u Maloj Americi do magistrale, gde su na kratko blokirali sobraćaj, da bi se potom razišli jer nije bilo uslova da se održi govor.

Sa ovog događaja građani Zrenjanina su poslali poruku „protiv narastajućeg nasilja u društvu i bezobzirne vlasti, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koja ga promoviše“.

Njihovo okupljanje snažna je poruka podrške protestu koji se organizuje u petak, u Beogradu. Njihovo okupljanje je i poziv da se nasilje zaustavi i da je kranje vreme za promene, kaže nam članica UO Pokreta Novi optimizam Senka Jankov.

Snažna poruka Zrenjaninaca večeras poslata Srbiji: Stop nasilju, podrška mirnim protestima u Beogradu u petak 2
Foto: N.S.J.

Da su Zrenjaninci pokazali svoje hrabro i istinoljubivo lice smatra i prvi čovek Pokreta Novi optmizam.

„Zrenjanin je pokazao koliko je spreman i svestan da su promene potrebne, građani su uprkos neverovatnom nevremenu bili jedinstveni u poruci da je zadnji čas za promene u društvu. Zrenjaninci su pružili podršku protestu u Beogradu i mnogi od njih će krenuti u petak u prestonicu, da se okupe sa istomišljenicima i pokažu demokratsko lice Srbije“, rekao nam je po završetku protestne šetnje osnivač Pokreta Novi optimizam Branislav Guta Grubački.

Građanski protest podržali su Socijaldemokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Pokret Srce, stranka Zajedno, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka, Pokret Novi optimizam, Sindikat Sloga, Udruženje Građanski preokret, Pokret slobodnih građana, Udruženje Zrak, Kreni promeni, Dosta je bilo i PUF.

Snažna poruka Zrenjaninaca večeras poslata Srbiji: Stop nasilju, podrška mirnim protestima u Beogradu u petak 3
Foto: N.S.J.

Uoči današnjeg protesta, plakati koji su pozivali građane na protest su cepani. Stranka slobode i pravde danas je upozorila da su svi plakati koje su građani u toku noći lepili, kako bi obavestili ostale građane na mirni protest „Zrenjanin protiv nasilja“, u toku noći skinuti sve do jednog.

„Verovatno su u toku noći naprednjaci aktivirali svoju poslušnu pešadiju, da plakati ne vide svetlost dana. Cepanje plakata, vađenje flajera, kojima su građani obaveštavali komšije za predstojeći mirni protest, mrak, strah i ucene su njihov modus operandi“, poručili su iz SSP Zrenjanin.

Građanski protest protekao je mirno.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari