Iako je sneg prestao da pada, košava stvara snežne nanose na pojedinim putnim pravcima u Braničevskom okrugu.

Štabovi za vanredne situacije u našem okrugu su spremni u slučaju većih padavina. Prema rečima Slađana Stevića iz Štaba za vanredne situacije grada Požarevca, stanje je za sada redovno. Svi putni pravci su prohodni, manjih zastoja ima na putevima Požarevac-Rečica, zatim Požarevac-Veliko Gradište, kao i na putu Kostolac-Petka, gde košava nanosi smetove, ali situacija još uvek nije alarmantna. U sistemu održavanja sve normalno funkcioniše, a još uvek smo daleko i od vanredne situacije. Što se tiče stanja na putevima u opštini Petrovac na Mlavi, saobraćaj se obavlja neometano, bez zastoja. Kako kaže Aca Životić iz Štaba za vanredne situacije petrovačke opštine, sneg se redovno čisti, a soli i rizle ima dovoljno. Saobraćaj se u opštini Kučevo danas odvija otežano zbog novog talasa snežnih padavina, a na pojednim deonicama ispod snežnog pokrivača ima leda, što predstavlja veliku opasnost u vožnji, kažu u opštinskom štabu za vanredne situacije.

Svi putevi su očišćeni i prohodni za normalno odvijanje saobraćaja kao i snamdevanje osnovnim životnim namirnicama. Kako smo saznali od radnika zimske službe Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju opštine Kučevo, saobraćaj na magistralnim i lokalnim saobraćajnicama odvija se usporeno,ali bez nekih većih problema.

U višim planinskim predelima prema Ceremošnji, Ravništu, Bukovskoj i Radenki, zahvaljujući naporima zimske službe Direkcije za izgradnju, putni pravci su očišćeni, na uzvišenjima i prevojima posipani su so i rizla, pa se saobraćaj odvija bezbedno i bez prekida, kažu u JP Direkcija za izgradnju i razvoj naselja opštine Kučevo.

Na putevima prvog i drugog prioriteta i u nižim predelima saobraćaj se obavlja po mestimično utabanom snegu na kolovozu koji je debljine od 3-5 cm kao i preko planinskih prevoja i višim predelima i regionalnom putu Kučevo-Golubac. Vozačima se savetuje krajnje oprezna i sporija vožnja prilagođena uslovima na putu, uz korišćenje zimskle opreme i održavanje većeg odstojanja između vozila. Narednih dana bez padavina, ali temperatura ostaje i dalje ispod nule, što će izazvati stvaranje poledice, pa se savetuje dodatna opreznost svih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari