(VIDEO) SNS aktivista Vukašin Đoković cepao plakate studentima u kampusu u Novom Sadu koji su se žalili na hranu u menzi 1Foto: Printscreen/021.rs

SNS aktivista Vukašin Đoković cepao je u Univerzitetskom kampusu plakate neformalne grupe STAV koji su ih lepili kako bi prikazali šta studenti misle o hrani u menzi.

STAV je neformalna grupa koja je okupila studente Univerziteta u Novom Sadu nakon protesta u Beogradu.

Kako se može videti na snimku, Đoković, koji se na televizijima Pink i Informer pojavljuje u ulozi analitičara, provocira studente i baca im plakate u kantu za smeće, piše 021.rs.

Iz STAV-a su saopštili da su pokušali da zalepe plakate koji prikazuju rezultate ankete kojom je ispitano šta studenti misle o menzi Univerziteta u Novom Sadu.

„Tokom akcije je mladić po imenu Vukašin Đoković, predsenik omladine SNS, počeo da uništava i cepa okačene plakate, baca preostale u kante za smeće i vređa aktiviste i aktivistkinje STAV-a“, navode u STAV-u.

Rezultati ankete koja je rađena na uzorku od 1.356 ispitanika pokazuju da je stanje u menzi loše, da je hrana nekvalitetna, a prostorni kapaciteti nezadovoljavajući.

Zajedno: Osuđujemo napad na studente, Đoković je poznati provokator

Omladinski odbor Zajedno za Novi Sad najoštrije osuđuje cepanje plakata i verbalni napad člana novosadskog odbora SNS-a Vukašina Đokovića na studente neformalne organizacije STAV i poziva nadležne institucije da u što kraćem roku reaguju.

„Podsećamo da je on prvi put došao u žižu javnosti pre par godina kada je na izložbi koja je posvećena žrtvama fašističke racije u Čurugu 1942. nosio na sebi masku sa keltskim krstom, poznatim neofašističkim simbolom, te da je u više navrata pozivao na obeležavanje rođendana kvislinga Milana Nedića i došao da provocira građane na antifašističkom skupu protiv napada na novinara Daška Milinovića“, kažu iz Zajedno.

Omladinski odbor Zajedno za Novi Sad poručuje da, „nasilje neće proći, fašisti neće proći“.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari