Zašto je SPS na Instagramu napao visokog funkcionera SNS Branislava Malovića? 1Foto: Printsreen

Socijalistička partija Srbije (SPS) objavila je na svom zvaničnom Instagram nalogu, tačnije nalogu omladine SPS Novi Beograd, video napravljen od fotografija sa Instagram naloga Branislava Malovića, člana Predsedništva SNS i Izvršnog odbora Er Srbije, pod naslovom: „Visoki funkcioner SNS, baš korektno i profesionalno“.

Komentar koji su kreatori videa podelili glasi: „Visoki funkcioner SNS, Branislav Malović, baš korektan i profesionalan odnos prema nama kao koalicionim partnerima…“, nije baš najsjajnije objašnjenje o tome šta su hteli da kažu, osim ukoliko se ne slušaju opskurni tekstovi iz nekakvih trendi folk pesama domaće estrade, koji prate smenjivanje fotografija Malovića, Dačića sa Palmom na motoru, Dačića i Vučića i tako redom, koje su preuzete sa Malovićevog Instagram profila, a kojih, istini za volju, sada tamo nema.

SNS ipak nuljutio SPS? Ili nije…

Naravno da se u pesmama pominje i koferče, kao jasna aluzija na aferu „Kofer“.

Sve je prilično zamarajuće, ali, izgleda, da se tu kriju glavne zamerke Maloviću, posredno SNS-u, kao i činjenica da je SPS „bocnuo“ SNS, pa makar i na tom, reklo bi se, nižem novou, na društvenoj mreži Instagram.

 

Iako je prošlo šest dana od takve objave dačićevaca, reakcije druge strane nema, do komentara Janka Langure, bivšeg poslanika SNS.

„Omladino od 40+, koliko vidim niste sposobni bili da sami spojite Banetove objave u jedan snimak pa su to tajkunski uposlenici sa Nova S morali umesto vas?! Očigledno je dokaz koalicione ljubavi i dobre saradnje kada visoki funkcioneri pevaju pogrdno Vučiću ili kada vaš lider najavi, a gle čuda par dana pred izbore, pregovore sa Đilasom oko formiranja vlasti, ali je zato, po vašem sudu, najstrašnije kršenje koalicionog sporazuma objavljivanje fotografija uz prigodnu muziku?! Da se ne čudite otkud vam nikad gori procenat glasova na izborima, napisao sam vam“, doslovno je poručio Langura u komentarima ispod SPS videa.

SNS
Janko Langura

O sukobu na društvenim mrežama pisala je Nova. rs.

Pojava na Instagramu SPS – SNS

Dragana Rakić, potpredsednica DS, komentarišući pojavu na relaciji SPS – SNS, za Danas kaže:

Zašto je SPS na Instagramu napao visokog funkcionera SNS Branislava Malovića? 2
foot FoNet Ana Paunković

„Ne postoji poniženje na koje Ivica Dačić i Socijalistička partija Srbije neće pristati zarad opstanka na vlasti. Ako zaista žele da kritikuju Srpsku naprednu stranku, trebalo bi da to rade zbog nedavne izborne krađe, jer sa najgorim izbornim rezultatom od svog osnivanja, SPS ima mnogo veće probleme od uvreda Branislava Malovića“.

A, zašto je baš Branislav Malović glavni junak u videu, a ne, na primer, Vučić koji je i te kako kritikovao SPS tokom predizborne kampanje, Stanko Pužić, poverenik pokrajinskog odbora NPS, ima zanimljiv ugao.

Zašto je SPS na Instagramu napao visokog funkcionera SNS Branislava Malovića? 3
foto Miroslav Dragojević Danas

„Iskreno, ne bih se upuštao u dalje komentarisanje njihovih međusobnih taktika i odnosa. Deluje kao da pokušavaju stvoriti situacije koje više idu u prilog stvaranju raskola među njima. Ipak, želim istaći važnost informacije o tome da je u Pančevu i južnom Banatu začeo eksperimentalni model koordinatorskog pristupa upravljanju na lokalnom nivou. Ovaj model, koji uključuje paralelne strukture upravljanja sa formalnim gradonačelnicima i predsednicima opština, a neformalnim koordinatorom koji donosi ključne odluke, postao je simbol sistema primenjenog u velikom broju gradova i opština u Srbiji. Bitno je napomenuti da se i ključni akteri postavljanja ovog modela upravljanja u Pančevu i južnom Banatu upravo navode u tom prilogu“, naglašava Pužić.

Prema njegovim rečima, s obzirom na sve ovo i takvo ponašanje, važno je naglasiti da ova vlast ne zaslužuje da bude tu gde jeste.

„Borba se nastavlja“

„Borba se nastavlja sa svim dostupnim sredstvima kako bismo ovoj vlasti videli leđa. Ne pristajemo na prihvatanje rezultata sa izborima održanih u decembru i evidentnog izbornog inženjeringa. Posebno bih želeo podvući važnost predstojećih lokalnih izbora koji će se desiti na teritoriji Vojvodine. Mi, kao građani i građanke, trebamo izaći na te izbore u što većem broju i aktivno birati ljude koji će zastupati naše interese na lokalnom nivou. Moć je u olovci kojom ćemo dati svoj izbor, i time imati direktan uticaj na oblikovanje budućnosti naših gradova i opština. Ne dozvolimo da nam drugi ljudi vode zajednicu. Odlučno stojimo protiv izbornog inženjeringa i nećemo dozvoliti da se kradu izbori, jer je naš glas ključni deo demokratskog izbora. Svi smo svesni tog problema i trebamo se zajedno boriti za integritet izbornog procesa“, poručio je Pužić.

Podsetimo, prema pisanju Nova.rs, tokom izborne kampanje, SPS je često bila na meti kritika koalicionog partnera SNS-a, ali nakon izbora čini se da je SPS krenuo u ofanzivu i napad na funkcionere SNS. Prvi na udaru našao se Branislav Malović.

Zanimljivo je da je u tom tekstu pomenut i  njegov brat, Branko Malović, u kontekstu da on nikad nije bio u zakondavnoj, niti u izvršnoj vlasti, njegovog potpisa nema nigde u javnim dokumentima, ali je faktički on pravi gradonačelnik svih gradova i opština južnog Banata (Pančeva, Vršca, Kovina, Bele Crkve, Alibunara, Kovačice, Plandišta, Opova).

Da li je onomad Čanak objasnio?

A, Danas je ranije pisao, prenoseći reči lidera LSV Nenada Čanka:

„Ima u južnom Banatu čovek koji se zove Branko Malović. On je jedan kadar SNS-a koji je zadužen za južni Banat i koji pod izgovorom kapilarnih glasova sprovodi kapilarni teror. Ko god nije za SNS, izložen je tome da bude otpušten ako je radio u državnoj firmi, da se uništi privatna firma ako je u privatnoj firmi, da mora gazda da ga otpusti jer će mu onda inspekcije uništiti firmu…“, rekao je tada Čanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari