SNS kontroliše Studentski parlament i studentske organizacije, tvrdi omladina Narodnog pokreta 1Foto: Nađa Vukajlović/ Danas

Predstavnici omladine Narodnog pokreta Srbije ocenili su danas da Srpska napredna stranka (SNS) „kontroliše studentske organizacije i Studentski parlament“ i dodali su da na Univerzitetu ne sme biti političkih uticaja.

Predsednik omladine tog pokreta Lazar Paunović tvrdi da su „podobne studentske organizacije“ dobile sredsta od državnih institucija, ali da nisu položeni računi o tome kako je taj novac utrošen.

„Organizacija Evropski studentski forum dobila je od Ministarstva omladine i sporta 8 miliona dinara za osnivanje portala Mladi Srbije, ali mi smo pitali studente znaju li za taj medij i niko nam nije dao potvrdan odgovor“, kazao je Paunović ispred Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Dodao je da je nevladina organizacija Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda takođe dobila novac iz Budžeta Srbije, ali da prilikom pretrage njihovih finansijskih izveštaja na sajtu Agencije za privredne registre nema podataka o tim sredstvima.

On je ocenio da je bivša potpredsednica te nevladine organizacije Ana Grčić koja se ponovo kandidovala da bude student prorektor Univerziteta u Beogradu „izbor SNS, a ne studenata“.

„Kada je prvi put izabrana na tu poziciju, zbog nje je promenjen pravilnik. Kriterijumi su postali blaži pa je na primer prosek ocena za kandidate spušten sa 8,5 na 8,00. Ona se ponovo prijavila da obavlaj tu funkciju. Pre 14 dana je bila sednica i pošto nije bilo kvoruma nisu mogli da je izaberu, ali nova sednica nije zakazana iako pravilnik predviđa rok od sedam dana“, naveo je Paunović.

On je pozvao sve mlade da ukoliko imaju primere i dokaze za korupciju u studentskim organizacijama proslede te informacije omladini Narodnog pokreta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari